Secretomania care înconjoară dispariția/moartea “trezorierului” Mafiei Instituționalizate Codruț Marta este similară cu cea păstrată în jurul asasinării președintelui Kennedy!
Moartea lui Marta acoperă o perioadă de câțiva ani de jaf programat și protejat la cel mai înalt nivel posibil în România postdecembristă!
Vorbim despre perioada 2009 – 2012, când s-au furat din averea statului circa 46 de miliarde de euro de către Mafia Instituționalizată, din care făcea parte și Codruț Marta.
Când acest mister se va dezlega, multe foste și actuale capete înalte din ANAF, VAMĂ, SRI, DIICOT, CSM, PG, ÎCCJ, Poliția de Frontieră, ONPCSB și din Administrația Prezidențială vor ajunge “la bară”. Desigur, dacă România are “în portofoliu” un procuror șef necorupt!
Dispărutul/mortul Codruț Marta
Vineri, 25 mai 2012, prostituata Andreea Marta a depus o plângere la Poliţie în care a scris că soţul ei, coruptul Codruț Marta, NU a mai venit acasă de marți, 21 mai, deși trebuiau a doua zi să plece în concediu.

Așadar, peste câteva zile se împlinesc 6 ani de când “onorabilul” Sorin Blejnar – fostul șef al lui Marta și al ANAF – și escrocul fugar Elan Schwartzenberg s-au despărțit de Codruț Marta, trezorierul Organizației Mafiote Instituționalizate – OMI care controla, proteja și dijmuia marea evaziune fiscală cu produse petroliere, zahăr, legume-fructe și carne!

Acum, dând dovadă de “bărbăție”, românul Schwartzenberg se ascunde în Israel, o țara condusă de un alt escroc – premierul Netanyahu, prietenul condamnatului care conduce România, Liviu Dragnea. Că așa se întregește lanțul de “iubire”: ecroc alături de alt escroc – “umăr lângă umăr”.

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, șeful ANAF – încă mai este căutat de Poliția Română – că doar n-o doare… internetul!

Parcă trăim pe un tărâm suprarealist, un teritoriu condus numai de escroci în care oamenii onești sunt prizonierii în propria țară!

Este imposibil de înțeles cum șefii instituțiilor de control – SRI, DNA, DIICOT, PG, ÎCCJ, ONPCSB, ANAF și Poliția Română – NU doresc să-l găsească pe dispărutul Marta de circa 6 ani, adică de 2.192 de zile, sau de 52.608 ore, ori de 3.156.480 de minute sau de 189.388.800 de secunde!

Pentru un român care își plătește taxele și impozitele este de neînțeles de ce SRI, DNA, PG și ÎCCJ NU vor să ne spună dacă în amonte de dispariția lui Codruț Marta au fost monitorizați și supravegheați cu tehnică de specialitate – cu mandat legal, evident – Marta, Schwartzenberg și Blejnar !

Pentru că este IMPOSIBIL ca vreunul dintre cei trei să NU fi fost supravegheat și, astfel, să existe stocate informații care să ofere piste reale cu privire la dispariția/moartea lui Marta. Este IMPOSIBIL!

Elan Schwartzenberg – dat în urmărire după ce a fugit din țară, fiind avertizat de un amic din SRI că i se pregătește arestarea!

Referitor la posibilitatea reală ca Marta, Schwartzenberg sau Blejnar să fi fost monitorizați “la sânge” în perioada dispariției lui Codruț avem o dovadă – cât poate fi considerată dovadă ținând cont de cine ne-o oferă: escrocul fugar Schwartzenberg a declarat în interviul oferit jurnalistei Sorina Matei că el era monitorizat non-stop, “la sânge”, de SRI.

Acum, escrocul Elan Schwartzenberg este dat în urmărire de Poliția Română pentru “că în cursul anului 2011, Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe M. A. reprezentantul unei societăți comerciale , să îi dea lui M. R. S., suma totală de 175.000 euro, pentru a facilita câștigarea în condiții avantajoase a unei licitații având ca obiect contractul de construire a unui campus social în valoare totală de 40.964.030 lei fără TVA. (circa 10 milioane euro).

Practic, escrocul Schwartzenberg “se sustrage punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă”.

Popoviciu și Morgenstern – cei mai căutați infractori de Poliția Română

În contextul penalilor/fugarilor putem spune că în acest moment dispărutul/mortul Codruț Marta – “Most Wanted” de către Poliția Română, a căzut în dizgrația polițiștiilor, odihnindu-se pe pagina a doua!

Și, ca o surpriză, pe prima pagină a Celor Mai Căutați Penali se lăfăie celebrul combinator, corupător, evazionistul Gabriel Popoviciu – condamnat definitiv la 7 ani de închisoare.

Alături de penalul Popoviciu, “umăr lângă umăr”, și aici, stă mândru evreul evazionist condamnat la 8 ani de închisoare Avraham Morgenstern. Faină companie!

Marta NU este căutat prin Interpol

Dacă vă întrebați de ce am scris că Marta era trezorierul unei Organizații Mafiote Instituționalizate care controla, proteja și dijmuia marea evaziune fiscală cu produse petroliere, zahăr, legume-fructe și carne vă spun cât se poate de serios: sunt dovezi care demonstrează această poveste ingredibilă cu înalți funcționari de stat din ANAF, Vamă, Poliția de Frontieră, SRI și Parchete organizați într-o Mafie Instituționalizată.

Jaful produs de Mafia Instituționalizată se ridica anual la circa 12 miliarde de euro. Perioada dintre anii 2009 – 2012 a fost bună pentru evazioniștii protejați de instituțiile de control: ANAF, SRI, DNA, DIICOT, PG, ÎCCJ, ONPCSB și Poliție.

Rețeta practicată de Mafia Instituționalizată este cât se poate de simplă:

  • “societățile inițiate” se ocupau cu importul/exportul de produse petroliere, zahăr, legume-fructe și carne;
  • folosindu-se de firme-fantomă, patronii “societăților inițiate” evazionau statul prin neplata sau recuperarea ilegală a TVA-ului, dar și prin neachitarea altor taxe și impozite;
  • “trezorierul” Codruț Marta ținea legătură cu șefii instituțiilor de control pentru protecția convoaielor ilegale, se ocupa de colectarea comisioanelor de la patronii “societăților inițiate” și apoi de distribuirea profitului obținut din evaziune către înaltele funcții în stat care supervizau operațiunea mafiotă;
  • protecția operațiunilor coordonate de Mafia Instituționalizată era asigurată de șefii ANAF, VAMĂ, SRI, DIICOT, Poliția de Frontieră și ONPCSB;
  • comisioanele erau plătite fie cash, fie în conturi stabilite din timp, astfel încât patronii să nu interacționeze cu șefii instituțiilor, ci toată acțiunea ilegală să se desfășoare prin intermediul lui Marta.

Ca să vă faceți o idee despre amploarea operațiunilor coordonate de OMI, vă spunem că în perioada 2009 – 2012, deși evaziunea atinsese cote alarmante și existau informații că o bună parte din banii escrocați ajung prin intermediul unor firme deținute de arabi în conturile unor organizații teroriste, procurorii, polițiștii, inspectorii fiscali sau inpectorii ONPCSB NU au finalizat niciun dosar de Mare Evaziune!

NU s-a finalizat niciun Mare Dosar nici atunci când CSAT a luat taurul de coarne – iunie 2010. De fapt, s-a făcut că-l ia sub comanda președintelui Băsescu – cel alintat “Bătrânul” de “colegii” lui Marta.

Poate acum se înțelege de ce Codruț Marta trebuia “făcut dispărut”. Marta era punctul nodal al conjurației, dar și cea mai slabă verigă din Operațiunea Mafia Instituționalizată.

Cum înainte de disparițe – 21 mai 2012 – Codruț Marta se îmbăta și se droga foarte des – ocazii în care se lăuda cu isprăvile sale și le reamintea “colegilor” că-i are pe toți la mână grație „Agendei Albastre” –, șefii OMI au luat decizia să-l scoată “din fotografie” pe guralivul trezorier Marta.

Blejnar pe drumul de bejenie – sursă foto: Agerpres

Apropo de mult trâmbițata capacitate profesională a procurorilor DNA.

În martie 2018, în primă instanță, Sorin Blejnar a fost achitat în dosarul „Motorina” în care este acuzat de sprijinire a unui grup infracțional și de evaziune fiscală. Cu cine a fost “umăr la umăr” Blejnar în acest dosar? Cu dispărutul/mortul Codruț Marta.

E dept, Blejnar mai are un alt dosar penal greu pentru care a stat 6 luni în arest: fostul șef al ANAF este acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdilă – Romsys – să câştige contracte cu ANAF şi ar fi primit în schimb aproape trei milioane de euro – în birou, în cutii de xerox!

Iar partenerul “umăr lângă umăr” a lui Blejnar în această afacere tenebroasă a fost Dan Stroe, fostul șef achiziții ANAF, care nu a dispărut în neant ca Marta, ci a ales să-l toarne la DNA!

P.S. Se tot rostogolește o informație: Elena Udrea are o copie a “Agendei Albastre” via Daniel Moldoveanu, fostul șef al Comunității de Informații a CSAT și implicat la rândul lui în Mafia Instituționalizată. SECUNDA o invită pe proaspăta refugiată în Costa Rica să aducă o rază de soare și în Misterul Marta!

VA URMA

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version