De două zile, înalte fețe bisericești fac „pârtie” la DNA în controversatul dosar al “lucrărilor științifice” scrise de pușcăriașul ordinar Gigi Becali, care toată viața lui nu au avut de-a face cu cercetarea, ci cu hoția! Luni a dat cu subsemnatul în fața procurorilor Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Marți, a venit rândul lui Teodosie Snagoveanul, Arhiepiscopul Tomisului, să defileze pe scările DNA în fața camerelor de filmat obișnuite cu fețele escrocilor de marcă din România.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Constantei si Tomisului, soseste la sediul Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) din Bucuresti, marti, 12 iulie 2016. Arhiepiscopul Constantei si Tomisului pentru a fi audiat in calitate de martor, in dosarul privind cartile srise de persoane condamnate, dupa ce a vizat o carte scrisa de Gigi Becali. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanței și Tomisului, sosește la sediul DNA. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Streza și Snagoveanul umilesc Biserica Ortodoxă

Așadar, slujbașii Bisericii Ortodoxe Române, Streza și Snagoveanul, sunt implicați în producerea unora dintre cărţile scrise după gratii de “teologul” Gigi Becali pentru a scăpa mai repede din pușcărie. El a fost eliberat condiționat pe baza „lucrărilor științifice” binecuvântate de înalții prelați. Procurorii vor să afle cum au ajuns la concluzia Streza și Snagoveanul că maculatura profanului Becali e musai să primească statutul de lucrare științifică. Și, pe cale de consecință, infractorul Becali să beneficieze de reducere a pedepsei și să scape, ilegal, de câteva luni de pușcărie!

De două zile, iubitorilor de escroci nu le mai tace gura, în frunte cu comunistul, traseistul și politrucul Nicolicea; îi afurisesc pe toți cei care vor dreptatea “chiar de-ar fi să se prăbușească cerul”.

daniel prafericit
Preafericitul Daniel și “bățul  de sfințire”

De două zile, Prafericitul Daniel tace! Slujbașul Domnului, care s-a folosit de un trafalete ca să sființeacă un perete prea înalt ce susținea Radio Trinitas, se face că nu vede umilința pe care au produs-o Bisericii Ortodoxe Române înalții prelați Laurenţiu Streza – Mitropolitul Ardealului și Teodosie Snagoveanul – Arhiepiscopul Tomisului.

Doar pentru naivi nu e clar că slujbașii Domnului pe tărâm românesc, Streza și Snagoveanul, nu s-ar fi pretat la cele lumești. Cei doi înalți prelați au încasat „foloase necuventie”, adică mită, ca să “binecuvânteze” unele din cărțile scrise de pușcăriașul Gigi Becali. Și, ca toată povestea să fie cât mai complicată, cu siguranță că vom afla drumul banilor dați de Becali până la vistieria Bisericii Ortodoxe, unde mita “teologului Jiji” s-a odihnit pentru o perioadă de timp.

DEMISIA, Streza și Snagoveanul!
becali-si-streza
Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului și pușcăriașul Becali când acesta era în libertate

În acest caz foarte simplu de corupție, mită și fraudă, DEMISIA celor doi înalți prelați, Streza și Snagoveanul, ar fi binevenită, pentru a se ridica vălul negru de pe Biserica Ortodoxă Română.

Nu mai e cazul să ne ascundem după degete – sau, în situația prelaților Streza și Snagoveanul, după cruce. Becali a dat foarte mulți bani ca să scape cât mai repede de pușcărie. Din nefericire pentru Biserica Ortodoxă Română, prelați certați cu legea precum Streza și Snagoveanul s-au dedulcit la arginții „diavolului” Gigi Becali.

Becali si cartile sale
Atenție, Becali citește!

În acest caz foarte simplu de corupție, mită și fraudă, Gigi Becali va vorbi.  “Jiji” va declara procurorilor cât, cum și prin ce procedee a dat mită celor doi prelați, pentru ca Streza și Snagoveanul să-i “binecuvâteze” cărțile – și, dintr-o maculatură mediocră, să le transforme în lucrări științifice.

Istoria întâlnirilor dintre Becali și procurorii DNA ne confirmă această ipoteză: pușcăriașul “Jiji” va vorbi și va da în gât pe toată lumea care l-a ajutat contra cost. Va face asta ca să-și salveze piela groasă și “averea fiicelor”!

Tăcerea Prafericitului Daniel în cazul celor doi înalți prelați care au dat cu subsemnatul la DNA este mai mult decât dubioasă. Chiar foarte periculoasă pentru Biserica Ortodoxă Română. Practic, păstrarea celor doi “martori” în înaltele funcții îl face complice pe ÎPS Daniel.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, insotit de avocatul Daniel Ionascu paraseste sediul Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) din Bucuresti, luni, 11 iulie 2016. Mitropolitul Ardealului a fost audiat in calitate de martor, in dosarul privind cartile srise de persoane condamnate, dupa ce a vizat o carte scrisa de Gigi Becali. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, însoțit de avocatul Daniel Ionașcu parăsește sediul DNA. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un porumbel alb ne-a informat că, înainte de a da cu subsemnatul în fața procurorilor, Laurenţiu Streza – Mitropolitul Ardealului și Teodosie Snagoveanul – Arhiepiscopul Tomisului s-au spovedit în poala Preafericitului Daniel. Cu lacrimi de crocodil!

Preafericitul Daniel și complicitatea penală

Așadar, în acest moment șeful Bisericii Ortodoxe Române știe ce ilegalități au comis protejații săi Laurenţiu Streza și Teodosie Snagoveanul. Și mai știe prin ce „pronie” maculatura lui Becali s-a transformat în lucrări științifice!

Dacă Preaferictul Daniel vrea să protejeze Biserica Ortodoxă Română de umilința la care este supusă din cauza comportamentului ilegal al celor doi înalți prelați, trebuie să le ceară DEMISIA.

Deja, în fața lui Dumnezeu, Preaferictul Daniel este complicele lui Streza și Snagoveanul! Pentru binele Bisericii Ortodoxe Române, este de preferat ca Daniel să nu ajungă complice și în fața Justiției. Sau, Doamne-ferește, să aflăm că Preaferictul a obstrucționat justiția!

Daniel trafalete
Prafericitul Daniel sfințește cu trafaletul sediul postului de radio Trinitas!

P.S. Oare când își vor apleca ochii procurorii și inspectorii ANAF asupra catastifelor care definesc construirea Catedralei Nemului?!? Vom avea atunci ocazia să-l vedem pe Preafericitul Daniel “binecuvântând” ușa antitero de la intrarea în DNA! Căci, nu-i așa, încurcate sunt căile Domnului!

Catedrala Neamului
Catedrala Neamului – pofta Preafericitului Daniel

Citiți aici despre

Arhiepiscopul Tomisului, audiat la DNA ca martor în dosarul lui Gigi Becali

Citiți aici despre

Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA în dosarul cărţilor scrise după gratii de Gigi Becali
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version