În particular, premierul Victor Ponta i-a cerut demisia de onoare vicepremierului Gabriel Oprea, pe motiv că a încălcat legea protecţiei demnitarilor, care a dus la decesul polițistului Bogdan Cosmin Gigina. A fost refuzat! De ce n-a ieşit public să-i solicite demisia așa cum a procedat cu ministrul liberal Stroe? Ponta are un motiv politic. El nu mai este preşedintele PSD şi nu mai are dreptul să ceară politic demisia liderului UNPR, care se află în alianţă la guvernare. Decizia politică este apanajul exclusiv al actualului preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Un Dragnea totalitarist care în timpul Congresului PSD l-a obligat pe Ion Iliescu să păstreze, în picioare, un moment de reculegere în memoria victimelor Mineriadei.

Dragnea-Ponta-Oprea-1024x680
Condamnatul Dragnea, inculpatul Ponta și orgoliosul Oprea. Din anturajul premierului am aflat că finul Ponta i-a cerut nașului Oprea demisia de onore. Nu pentru a spăla rușinea, ci pentru a nu ajunge la mâna “țăranului șmecher” Dragnea…

Abuz de putere

Premierul Victor Ponta consideră că vicepremierul Gabriel Oprea, totodată ministru de Interne, se face vinovat şi de abuz de putere. Adică, Gabriel Oprea a greşit în cazul accidentului pentru că a abuzat în formă continuată de un privilegiu la care avea acces doar în situaţii speciale – nu ordinare, cum este transportul de la minister la restaurant, la rude sau acasă. Mai mult, ministrul de Interne este cel care aprobă deplasarea coloanelor oficiale. Or, în cazul său, ministrul Oprea îşi aprobă lui însuşi, ca vicepremier, să beneficieze de coloană oficială prevăzută cu antemergători, polițiști pe motocicletă.

politistul-mort-era-in-coloana-oficiala-a-lui-gabriel-oprea-130933
Motocicleta de 30.000 de euro este ridicată din gropă

Premierul Ponta i-a mai reproşat grandomanului lider UNPR că nu s-a potolit cu abuzul nici după ce, în urmă cu câteva săptămâni, un alt poliţist pe motocicletă a avut un accident în timp ce se afla în coloana lui Oprea. Motivul – similar cu cel care a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigina: viteza foarte mare de deplasare, impusă pe o vreme capricioasă de grăbitul Interes Național, Gabi Oprea.

Oprea a încercat minimizarea accidentului

Vicepremierul se consideră nevinovat şi, într-o primă fază, a încercat să minimalizeze tragedia care i s-a întâmplat tânărului poliţist Bogdan Cătălin Gigina.

Gabi si Victor
Nașul Oprea și finul Ponta

Un argument în diminuarea gravităţii cazului este modul aparent defectuos în care au fost oferite opiniei publice informații oficiale din partea MAI sau al IGPR. Vă reamintesc că în primă fază s-a încercat o dezinformare, lansându-se ştirea că polițistul Gigina se întrepta spre o interesecție blocată, pentru a fluidiza traficul. Legat de acest fapt, a doua zi de la accident, Generalul Oprea a decis să-l ridice în grad post-mortem pe ofițerul Gigina. A crezut că îşi poate cumpăra liniştea.

După minimalizare, mușamalizare

Cum nu i-a reușit minimalizarea gravităţii accidentului, din cauza presei băgărețe, liderul UNPR şi ministru de Interne Gabi Oprea a trecut la planul B: mușamalizarea!

Primul pas în muşamalizarea cazului de către Oprea a constat prin a da ordin abia după 48 de ore de la moartea poliţistului să se confirmarea că acesta făcea parte din coloana sa oficială. Pe româneşte, că Bogdan Gigina se afla în misiune de grad zero şi deschidea drumul coloanei oficiale de pe motocicletă, deși ploua intens și era întuneric.

asfalt beton
După 48 de ore, “groapa vinovată” a fost “cosmetizată”!

Groapa ucigașă, betonată rapid

Al doilea argument este mult mai grav şi duce la obstrucţionarea cercetărilor procurorilor. Vorbim despre extrem de ciudata operaţiune de curăţare a locului accidentului. Procurorii care instrumentează accidentul rutier nu au dat niciun comunicat în acest sens, că ar fi permis “curăţarea”. Iar dacă procurorii lui Tiberiu Niţă au permis ca “groapa vinovată” să fie betonată şi asfaltată ca în filmele cu mafioți, atunci această grabă devine de-a dreptul suspectă pentru alţi procurori, cei de la… DNA.

Al treilea argument rezidă din faptul că Internele lui Oprea întârzie să pună la dispoziţia anchetatorilor documentele pe care aceştia le-au solicitat.

Oprea si Ponta
Două rude prin alianță la mâna “țăranului” Dragnea

Dar în disperarea de a ascunde tragicul eveniment, vicepremierul UNPR Gabriel Oprea nu a ținut cont de un lucru aparent minor: procurorii pot obţine dovezi de pe camerele de luat vederi din zonă. Asta dacă între timp nu s-au prăjit hardurile!

Cu ajutorul imaginilor, va fi stabilit şi traseul pe care s-a deplasat Generalul Oprea. În comunicatul Poliţiei, traseul coloanei oficiale începe în Băneasa şi se termină exact în locul accidentului, pe strada Ştirbei Vodă!

Din documentele ridicate de procurorii de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei rezultă că misiuni similare cu cea de marţi seară, când a murit Gigina, sunt înregistrate zilnic!

La Generalul Oprea se vine cu capul plecat

Zeul Oprea

Vicepremierul Oprea şi-a sfârşit cariera politică din cauza grandomaniei care dă pe dinafară în cazul său. În acest moment, cărţile sunt în mâna lui Dragnea. Dacă liderul PSD îi cere demisia lui Oprea, atunci Dragnea deschide uşa unei colaborări politice nesperate de PNL şi preşedintele Iohannis.

Evident că telefoanele s-au înroșit, țipetele au fost înregistrate de STS iar soluțiile de relocare a membrilor alianței de guvernare au fost întoarse pe toate fețele.

image-2014-02-6-16558449-70-gabriel-oprea-victor-ponta-liviu-dragnea
Liderul în față, sclavii politici…

Nașul și finul la mâna lui Dragnea

Ministrul de Interne Oprea este pus cu spatele la perete în fața plutonului de execuție. Ordinul îi aparţine lui Dragnea. Interesantă situație! Generalul Oprea, Intresul Național, se află la cheremul unui lider de partid condamnat cu suspendare în primă instanță într-un dosar al DNA.

Incredibilul politic s-a produs grație vanității lui Oprea care nu a vrut să demisioneze precum Stroe! Dragnea are posibilitatea să pună la colț marea familie militară UNPR și să-și negocieze libertatea fără să distrugă Guvernul Ponta! Spunem asta dacă ne gândim că Oprea are o anumită relație cu SUA via NATO. Iar la acest capitol Dragnea și Ponta sun zero barat!

Dacă nașul Oprea demisiona, finul Ponta mai avea cărți de joc. Așa, nașul și finul au intrat în aceeași găleată cu dejecții!

De trei zile Dragnea jubilează. Nici în visele lui cele mai optimiste nu a sperat ca nașul Oprea și finul Ponta să ajungă simultan la mâna lui. Acum Liviu Dragnea este prima gaură de la fluier…

politist-untitled-project-1-mpeg4-16x9-81110100_81110100
Un accident pentru că Generalul Oprea vrea pe ploaie și întuneric antemergători motocicliști

Martorii Digi 24 îl desființează pe Oprea

Prezentăm, pe scurt, mărturii obținute de reporterii Digi 24 de la mai mulți martori și polițiști cu indentitate protejată:

„Motociclistul a văzut groapa târziu. A frânat şi s-a dezechilibrat. Ştiu de la băieţi că ABS-ul nu funcţiona, plăcuţele nu ar fi fost schimbate. A căzut pe o parte şi a venit motorul peste el în groapă. Ce s-a dat pe staţie rămâne înregistrat. Şase luni sau un an poate să ceară procurorul.”

„În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie”

“Motocicliștii nu au de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou… pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”.

„În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri – ca să mănânce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo. Mai nou are şi procurorul general un motociclist pentru spate. Dar ăla nu face aşa, stă la semafor”.

politist_mort_gabriel_oprea
Ofițerul Bogdan Gigina a fost decorat post-mortem de ministrul Gabriel Oprea

„Motociclistul nu avea ce să caute acolo. E regulă la noi, la 10 grade sau mai puţin nu se iese cu motor. Dacă te prinde ploaia, te adăposteşti sau mergi repede la bază. Ofiţerul din coloană trebuia să-i spună să plece, dar nu a avut curaj. Mai repede! Mai repede, tot îi spunea. Peste 100 km/h”.

„S-au văzut stopurile maşinii lui că s-au aprins. Şoferul a deschis uşa pe jumătate şi a plecat. A rămas ofiţerul ăla la faţa locului. El, Oprea, s-a dus acasă”.

Dumitru Coarnă, vicepreședinte SNPPC: „Preşedintele României, preşedintele Senatului şi Camerei Deputaţilor au ca regulă coloana oficială şi demnitarii care vizitează ţara. Ca excepţie, pot beneficia de coloană oficială şi miniştrii în situaţii deosebite”.

stroe
Ministrul liberal Radu Stroe și-a dat demisia după ce a făcut o declarație deplorabilă pentru un om

Cazul Radu Stroe şi demisia de onoare

Reamintesc cazul ministrului de Interne Radu Stroe, silit să demisioneze după o declarație idioată. făcută în urma acidentului aviatic care a dus la moartea pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion. Când a fost întrebat dacă își reproșează ceva legat de tragedia aviatică, ministrul liberal Radu Stroe a aruncat flegmatic, din mașina ministerială: “Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu”.

După această afirmație şocantă, premierul Ponta, la presiunii presei, i-a cerut demisia de onoare. Însă abia după ce a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, Radu Stroe și-a depus la Guvern demisia.

Citiți aici  cum a reacționat în public premierul Ponta după ce SECUNDA, Digi 24 și PROTV au prezentat abuzurile vicepremierului Gabriel Oprea în cazul polițistului Bogda Gigina

P.S. Din discuțiile pe care le-am avut cu polițiștii motocicliști rezultă că ei nu vor să iasă noaptea pe ploaie! Pentru că, zic ei, te lași pe mâna hazardului. Nu atât din cauza carosabilului umed, cât a stropilor de ploaie. Dacă pui vizeta de la cască, ea se aburește ca orice parbriz, din cauza diferențelor de temperatură, și ai vizibilitate în ceață; dacă ridici vizeta, stropii te orbesc. În cazul acestui accident, polițistul a preferat să circule cu vizeta ridicată.

big_condoleante_97444100
Redacția SECUNDA aduce sincere condoleanțe familiei Gigina. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version