Milițianul contrabandist Florian Anghelescu a fost găsit spânzurat pe 16 martie 2006, în subsolul vilei sale din cartierul Băneasa – strada Neagoe Vodă nr. 8. Doi ani mai târziu a fost declarat sinucigaș, de către procurorul Remus Budai. 
În episodul 3 din  “Misterele dispăruților și sinucigașilor VIP!” – și anume prima parte a Cazului Florian Anghelescu – am prezentat cinci informații reale prin care am dorit să vă faceți o părere despre personalitatea și viața lui Anghelescu.
Florian Anghelescu – găsit mort în 16 martie 2006

În prima parte a serialului SECUNDA am arătat:

  • cât de implicat era Anghelescu în contrabanda cu țigări – un domeniu supravegheat atent de marile concerne arondate serviciilor secrete;
  • cum era implicat Anghelescu în tot felul de acțiuni subversive;
  • cum a participat intens Anghelescu, cu banii obținuți din contrabanda cu țigări, la campania electorală a lui Băsescu din 2004 pentru care a primit drept recompensă numirea soției sale, Stana – cea care îi ținea contabilitatea “curată ca lacrima” -, în grupul consilierilor prezidențiali ai lui Traian Băsescu.

Astăzi, în partea a doua a Cazului Florian Anghelescu, vă oferim alte informații care să susțină ideea că Sinuciderea lui Anghelescu miroase a “migdale” administrate forțat!”

Stana, un beneficiar “normal” al morții lui Florian

A șasea informație

Florian Anghelescu era interfața generalilor din miliția comunistă – metamorfozată după ’89 în Poliție -, așa cum a fost Vasile Ianul și mai târziu Vasile Turcu prin intermediul Clubului de Fotbal DINAMO.

La fel ca Vasile Ianul – fostul președinte al echipei Dinamo -, Anghelescu a fost o marionetă infatuată a generalilor din Poliția Română. Numai că Ianul, cel care a inventat “coopertativa” în fotbalul românesc și plata fotbaliștilor “din sacoșă”, a înțeles că trebuie “să ia fapta” asupra lui și să NU-i dea “în gât” pe păpușarii săi. Și s-a dus la pușcărie. Nu o dată, ci de două ori, apoi a murit când i-a sunat ceasul biologic!

Și precum Vasile Turcu, un alt misterios sinucigaș – mai târziu – din preajma generalilor care guvernau Clubul de Fotbal DINAMO,  contrabandistul Anghelescu era în stare să rezolve probleme uriașe în doar câteva zile – uneori cu urlete, alteori cu șampanie la miezul zilei.

DINAMO – un club de fotbal umilit și furat de patronii săi

Anghelescu obținea vize foarte ușor, aprobările speciale erau un fleac pentru el, evita la timp controalele, învățase cum să fie un bun distribuitor de bani negri, cum să albească banii obținuți din contrabanda cu țigări, grație priceperii soției sale Stana de a ține o contabilitate “curată ca lacrima” etc.

Când am aflat că mult lăudata dar corupta până în măduva oaselor Gardă Financiară – condusă la aceea vreme de viitorul președinte al ONCPSB, Adrian Cucu  – l-a “călcat” pe Anghelescu și a descoperit o evaziune de peste 650.000 de dolari în contabilitatea afacerilor lui Florian Anghelescu, am întrebat mai mulți jucători din piață dacă operațiunea Gărzii este una concertată și axată pe destructurarea rețelelor de contrabandă cu țigări – eram în anul 2006 și evaziunea fiscală depășise deja 40% din PIB.

Răspunsul lor a fost un NU categoric – s-a dovedit a fi adevărat! Garda lui Cucu sărise doar pe Anghelescu! De ce oare? Un mic mister ce ar putea fi dezvăluit de Adrian Cucu, mai ales că fostul șef al coruptei Gărzi a fost și președintele ONPCSB.

Atunci, în 2006, am încercat să dau de Anghelescu. Am fost refuzat decent atât de el, cât și de soția lui, care după ce Florian a fost găsit mort a strigat la presă: “A murit. L-a găsit spânzurat. Se bucură acum dușmanii lui!”.

“Dușmani”?!? NU cumva foștii lui prieteni de fărădelegi?

N.B. După un timp, Stana a emigrat în Canada și a reușit să vândă vila din Băneasa. Acum, fosta doamnă Anghelescu face afaceri extrem de bănoase în Toronto.

Anghelescu la Antena 3

A șaptea informație

O ultimă informație din această a doua parte dedicată morții lui Anghelescu: atunci când opinia publică a fost anunțată despre moartea lui Anghelescu, am văzut pe un post tv cum un “COLEG”, jurnalist arondat unui serviciu secret, susține că 100% Florian s-a sinucis.

I-am trimis “colegului” un SMS prin care îi reaminteam că amândoi îl știm foarte bine pe Anghelescu – care numai romantic și slab de înger NU era – și că trebuie luată în considerare foarte, foarte serios ideea că “Anghelescu a fost sinucis”.

“Colegul” mi-a răspuns imperativ, neobișnuit pentru stilul lui evaziv de a comunica cu mine: “Termină. Greșești. S-a sinucis”, și a continuat să promoveze “pe sticlă” și apoi pe blogul său ideea că sigur Anghelescu s-a sinucis de frica pușcăriei.

N.B. La data când se presupune că s-a sinucis, 16 martie 2006, abia se finalizase controlul Fiscului asupra firmelor deținute de Anghelescu.

Doar ce se deschisese un dosar penal. Adică era cale lungă până la pușcărie pentru Anghelescu.

Iar cum s-a dovedit mai târziu în îndepărtata Canadă unde s-a exilat Stana, familia Anghelescu deținea “la saltea” milioane de dolari, îndeajuns cât să-și plătească protecția într-o perioadă în care corupția se pregătea să atingă cote uriașe în România. Cum ne spune cartea: contextul contează!

– Țineți aproape! Vor urma alte informații legate de moartea lui Anghelescu –

ATENȚIE! Site-ul www.secundatv.ro pune la dispoziţia actorilor principali încă în viață spaţiu editorial pentru a-şi susţine cauza. GRATIS!

Până atunci puteți lectura, în acest context…

Episodul 3. Misterele dispăruților și sinucigașilor VIP!
Moartea lui Florian Anghelescu – o mare enigmă!

Dar și…

Misterul Marta NU se vrea dezvăluit!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version