Serviciul Român de Informaţii (SRI) vine cu o informație uluitoare: în ultimii 5 ani a trimis 100 de informări, inclusiv despre calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor.  Ex-președintele Traian Băsescu solicită desecretizarea informărilor trimise de SRI către el. Dacă CSAT desecretizează informările SRI, vom afla cine minte. În acest moment, mingea este în mâna președintelui Iohannis. Astfel, vom afla dacă SRI demască mușamalizarea începând de la cel mai înalt nivel în stat până la baronii locali a situaţiei privind infecţiile intraspitaliceşti. Sau dacă induce haos.

Hellvig la SRI

UPDATE ora 18.30: Premierul Dacian Cioloș, a negat că ar fi primit informări de la SRI pe tema infecţiilor intraspitaliceşti şi a substanțelor dezinfectante diluate. “Am avut o discuţie cu domnul director Hellvig în urmă cu ceva zile şi mi-a promis că îmi va trimite în sinteză toate elementele pe care le au şi i-am solicitat, într-adevăr, sprijinul şi dânsului”, a spus premierul.

UPDATE ora 16.00: “Informările pe care le primeşte preşedintele României sunt secrete şi strict secrete”, transmite Administraţia Prezidenţială. Așadar, nu vor fi desecretizate.

Pe de altă parte, toți miniștrii Sănătății din ultimii 5 ani spun că n-au fost sesizați cu privire la infecțiile intraspitalicești și diluarea dezinfectanților.
La rândul său, fostul premier victor Ponta a declarat: “Eu nu am primit nimic (de la SRI). Nu-mi spune nimic numele firmei (Hexi Pharma), al patronului ș.a.”.

UPDATE, 0ra 12:00. Ministrul Sănătăți Patriciu Achimaș Cadariu a demisionat. Premierul Dacian Cioloș a declarat că va trimite în cel mai scurt timp o propunere către președintele Iohannis pentru un nou ministru.

“În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară”, precizează, luni, SRI.

“Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, primul-ministru, Preşedintele României. Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti”, se mai arată în comunicatul SRI.

Astfel, în ultimii 5 ani au fost la putere:

  • președintele actual Klaus Iohannis
  • președintele Traian Băsescu – el susținând însă că a trimis la rândul său sesizările către premierii pe care i-a avut și miniștrii Sănătății din acea vreme
  • premierii Emil Boc, Mihai-Răzvan Ungureanu  (actualul șef al SIE), Victor Ponta și Dacian Cioloș
  •  miniștrii Sănătății
  • toți baronii locali de astăzi și din mandatul 2008 – 2012.

Parchetul General a început săptămâna trecută o anchetă asupra folosirii dezinfectanţilor în spitalele din România achiziţionaţi de la firma Hexi Pharma, produse despre care există suspiciunea că ar fi diluate. În dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut sâmbătă 4 percheziţii, ridicând documente de la sediul Hexi Pharma din Bucureşti şi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia.

Totodată, au fost ridicate probe şi înscrisuri din 25 de spitale din 21 de judeţe şi din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, şi-a dat demisia
ciolos si ministrul achimas cadariu la spital, colectiv
<strong>Ministrul Achimaș împreună cu premierul Cioloș la răniții din Colectiv <strong>
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version