Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Disputa SRI vs SIE cu DNA în avangardă are o miză uriașă: miliardele de euro nefiscalizate în România și... generalul Predoiu

Capcana lui Coldea dezvăluie Războiul Capetelor Înalte

Câteva capete “încoronate” din România au ajuns cu nervii în pioneze din cauza miliardelor de euro aflate în joc într-o piață de desfacere în regres. Iohannis, Cioloș, Băsescu, Oprea, Coldea & Hellvig & Kovesi, Stanciu, Predoiu & MRU și ultimii cu lauri efemeri pe frunte, Licu și Horodniceanu, și-au scos “săbiile” din teacă și le flutură în public. De o violență verbală nemaiîntâlnită până acum în zona „capetelor înalte”.  Și mă refer aici mai ales la Mihai Răzvan Ungureanu și Laura Codruța Kovesi. Deocamdată, în „Războiul Capetelor Înalte” cad “minți” ministeriale rătăcite în cotidian – Răducu și Alexandrescu – și sunt arestate “victime colaterale” – Onțanu, pentru destructurarea UNPR, și Burci, pentru reducerea influenței binomului SRI & DNA prin intermediul ziarului ADEVĂRUL.

klaus-iohannis-cotroceni
Cetățeanul de la Cotroceni sare la cap cu cotul ridicat
Iohannis se distanțează de Cioloș

În cazul de față, nu putem vorbi de un duel clasic, între gentelmani, ci de unul barbar, sadic și total ineficient pentru binele contribuabililor care le plătesc celor enumerați mai sus salariile și indemnizațiile colosale.

În păruiala publică, primul a ieșit cu ustensilele în fața frizeriei președintele în exercițiu Klaus Iohannis. “Guvernul de tehnocrați Cioloș NU este guvernul meu”, a forfecat șeful statului percepția publicului despre premier.

A fost o revărsare nervoasă a cetățenaului de la Cotroceni ca reacție la declarațiile politice ale lierilor PNL Gorghiu & Blaga, prin care se distanțau total de Guvernul Cioloș.

N.B. O declarație politică falsă, aparent fără efecte nocive. Aparent – căci în spatele ușilor închise alte capete înalte” și aghiotanții lor s-au întrebat stupefiați: Pe cine va mai tunde președintele Iohannis în viitorul apropiat? Iar interpretările au scos dulăii în lumina reflectoarelor!

ciolos-guvern1
Cioloș, prea mic pentru un război atât de mare
Cioloș a ras doi miniștri

La rândul lui, premierul Dacian Cioloș, pierdut în jungla politică dâmbovițeană, mută ridicol. Atât de ridicol încât pare că-l plagiază pe șeful său ierarhic.

După lepădarea lui Iohannis, lepădatul Cioloș s-a descotorosit la fel de incorect de doi miniștri: Aura Răducu, de la Ministerul Fondurilor Europene, și Ana Costea, de la Ministrerul Muncii. Urmează al treilea ministru – Vlad Alexandrescu, de la Cultură. (Update ora 14.00: Alexandrescu a fost revocat).

Dacă în cazul ministrului Alexandrescu scandalul de la Operă se vrea motivul demisiei iar în cel a ministrului Costea – modificarea Legii salarizării bugetarilor, în cazul Aurei Răducu nu este clară nici până astăzi cauza eliminării din Guvern. Iar aceasta, în ciuda faptului că ar fi trebuit să știm de ce, pentru că vorbim despre cel mai important minister din actualul guvern tehnocrat – cel al absorției miliardelor de euro din bani europeni. Miliarde!

Oare pe cine a deranjat Răducu prin tentativa ei de a reduce birocrația obținerii fondurilor? Brokerii? Societățile comerciale deținute de serviciile secrete? ”Demisionez la solicitarea premierului”, a ținut ea să spună.

N.B. În tot acest contex beligerant, primul-ministrul Dacian Cioloș pare că a uitat că este tehnocrat și punctează politic ori de câte ori are ocazia. Acest comportament al premierului poate să stea la baza enervării lui Iohannis pe Cioloș. Dar e prea puțin!

Codruta Kovesi DNA
Kovesi și-a pierdut cumpătul și arată că-i sare siguranța la tensiune mare
Împinsă de generalul Coldea, Kovesi atacă violent

Enervat că NIMENI din SIE nu l-a avertizat de acțiunea băieților de la Black Cube în România, generalul Florian Coldea a trimis-o în avangardă pe „bărbata Kovesi să se dueleze cu generalii SIE.

De aceea, dar și din alte motive ce mocnesc de peste 20 de ani în sânul SRI față de frații lor de la SIE, Kovesi i-a acuzat public pe șefii spionilor că în ultimii trei ani nu i-au oferit nicio informație despre hoții care fraudează țara și duc banii în străinătate.

Atacul lui Kovesi la SIE a fost o capcană concepută de generalul Coldea pentru omologul Predoiu. Vom vedea mai jos dacă șeful spionilor a mușcat-o!

Iată acuzațiile lui Kovesi la adresa SIE, expuse pe un ton extem de violent!

“Credem că se pot cumpăra proprietăţi imobiliare cu 6,7 milioane de euro şi niciun ofiţer de informaţii să nu se împiedice de acest lucru? Este ilegal să deţii aceste informaţii şi să nu sesizezi DNA (…)

Mi-e greu să cred că nu există informaţii. E de siguranţă naţională atunci când cineva transferă milioane de euro în altă ţară, când sume considerabile de bani sunt transferate prin offshore-uri, când sume considerabile sunt date ca mită pentru a câștiga anumite licitații (…)

În 2015 nu am primit niciun fel de informare de la SIE, nici în 2014 nu am primit de la SIE, nici în 2013 nu am primit de la SIE. De fapt, de când am preluat această funcție nu am primit niciun fel de informare de la SIE (…)

Cu toate astea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux (…)

Uneori am aflat despre astfel de informații din investigațiile noastre proprii, prin comisiile rogatorii derulate, sau de foarte multe ori am aflat chiar din investigații jurnalistice care au făcut dezvăluiri despre companii anchetate în străinătate care au oferit mită în România sau despre conturi ale unor persoane din România care au derulat sume de bani sau au făcut tranzacții sau afaceri în străinătate…”

N.B. Ca să o plagiem” pe doamna Kovesi, ne vine foarte greu să credem că asaltul nemaipomenit asupra generalilor SIE nu a fost gândit și coordonat de generalul Florian Coldea. Iar Horia Simu era afaceristul vizat de Kovesi și protejat de SIE prin lipsa de combativitate în „câmpul tactic. Dar mai sunt mulți alții, încă nerostiți…

MR Ungureanu si SIE
Ungureanu nu a știut să tempereze intoleranța lui Predoiu
Împins de generalul Predoiu, Ungureanu scoate SIE la lumină

Aparent “enervat” de faptul că Laura Codruța Kovesi și-a scuturat halatul în fața prăvăliei de i sa văzut atât de clar briciul cu două fețe – SRI și DNA -, Mihai Răzvan Ungureanu, micul utecist, mediocrul prim-ministru, din înalta funcție de șeful al SIE nu s-a lăsat mai prejos. De fapt, precum Kovesi, și MRU a făcut jocul unor generali SIE, jocul unui pluton condus de generalul Silviu Predoiu. Ungureanu a scos scaunul de frizer în fața unității și a luat-o pe Kovesi la… scărmănat. Greșală gravă!

Iată principalele lovituri trimise de Mihai Răzvan Ungureanu direct în capul lui Coldea via Kovesi:

“Informațiile SIE nu se pot constitui în probe în instanță (…) Respectând cu strictețe atât propria lege de organizare și funcționare cât și protocoalele de cooperare și competențele celorlalte structuri din Sistemul Securității Naționale, acest tip de informații sunt transmise spre completare, validare și exploatare acelor instituții ale statului cu atribuții și posibilități legale, în speță SRI, MAI, ONPCSB (…)

În cursul anului 2015 și în primele luni ale anului 2016, SIE a transmis către SRI, MAI, ONPCSB, ANAF, MApN/DGIA sau alți beneficiari 35 (WOW!!!) note informative/semnalări/alerte (…) SIE a transmis beneficiarilor legali 10 materiale (analize strategice/ buletine tematice/ note de informare) pe subiecte vizând riscuri la adresa securităţii economice inclusiv aspecte privind economia subterană, perpetuarea corupţiei (…)

SIE nu are acces la dosarele DNA (…) SIE nu spionează pe teritoriile aliate UE și NATO… SIE nu poate obţine, în străinătate, în mod autonom şi legal, documente clasificate, baze de date, evidenţe, date despre conturi, transferuri bancare etc…”

N.B. Acum, e de bun-simț să gândești că spionii plătiți din banul public, atunci când mai beau o bere în barurile Europei în așteptarea unui “surse”, mai văd și ei câte un românaș răsărit ce coboară falnic de pe un iacht sau pornește la plimbare dintr-un “palat” cu o mașină exclusivistă. Nu or avea ei voie să spioneze în spațiul UE sau NATO, dar nici pe banii contribuabililor nu au voie să nu spună ce au văzut sau ce au auzit… colateral! Să avem rezon, domnilor Predoiu și Ungureanu, stăpâni ai spionilor – repet, plătiți din bani publici!

Basescu la Realitatea SIE
Traian Băsescu aruncă gaz pe foc și simultan face pe pompierul
Băsescu tunde la mai multe mâini

Cum era de așteptat, fostul președinte Traian Băsescu, aflat într-o perpetuă campanie electorală – pentru a-și apăra cei 10 ani de califat, zice el – a venit cu acuzații peste acuzații, spuse cu ocazia altor acuzații enunțate părintește.

Iată săgețile lui Băsescu trimise spre Cioloș și Iohannis, pentru a arăta că doar el este politician de top:

“Generalii şi procurorii au reuşit să pună un guvern aşa-zis tehnocrat care este o catastrofă. Nu este un guvern care să poată face ceva – şi din incompetenţă (…)

S-a încercat grila de salarizare; şi-a dat seama doamna ministru că salariile erau mai mici. La absorbţie fonduri europene – zero; ministrul Transporturilor nu a lansat nicio licitaţie pentru vreun tronson de autostradă sau de cale ferată. Înseamnă că Guvernul a rămas al nimănui; asta mai rămăsese, să spună şi preşedintele că nu e guvernul lui, după ce a spus-p PNL-ul (…)”

Iată și ironiile lui Băsescu aruncate lui Coldea via Kovesi dar, totodată, scuzele găsite generalului Predoiu:

„Ori nu ştie legea de funcţionare a SIE, ori a făcut un joc care nu-i nici al ţării, nici al dânsei. Pentru ce să discreditezi un serviciu de spionaj? (…)

Poate trebuie să vă traduc: SIE înseamnă serviciul de spionaj al României. Se ocupă de cu totul altceva decât să privească lung după cei cu investiţii din bani fraudaţi din România (…)

Doamna Kovesi a intrat într-un joc care nu e al ei. Intuiesc cine îl face, dar e păcat că s-a băgat în acest joc (…)

Pe cei din dosarul Microsoft domna Kovesi i-a lăsat cu tot ce au furat. Pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică i-a avut la DNA și i-a lăsat și cu banii, și cu avioanele, și cu casele, și cu conturile. Dragoş Dobrescu a furat de-a stins; l-a avut în DNA, l-a lăsat cu toate terenurile, cu toţi banii furaţi, cu avioanele, cu tot ce-i doreşte inimoara. Valentin Vişoiu – tot mare samsar de terenuri, la fel…”

N.B. La Traian Băsescu nimic nu este întâmplător sau gratuit. Șiretul Băsescu știe să baleieze între “nu am știu” sau “am fost indus în eroare” și “eu le-am dat putere” sau “eu i-am numit în funcții”, pentru a obține profit politic maxim. Vă reamintesc că Traian Băsescu, după cu ne-a spus, pune în practică dictonul “așa e în politică: azi acuzi, mâine lauzi, după cum ți-e interesul”.

generalul-silviu-predoiu
Generalul Silviu Predoiu, adevăratul șef al SIE
Războiul SRI vs. SIE are o miză uriașă: miliardele de euro nefiscalizate în România

Domnilor generali Coldea și Predoiu, domnilor interfețe ale SRI și SIE, Hellvig și Ungureanu, nu-i fair-play să ne luați de proști pe toți cei care vă plătim salariile!

În loc să ne spuneți, domnilor Predoiu și Ungureanu, de ce SIE deține atât de multe și deloc mărunte întreprinderi pe teritoriul României, de se calcă pe picioare cu cele ale SRI, și de ce Parlamentul nu are acces la bilanțurile și la ordinele de plată ale respectivelor firme pentru a se vedea unde se duc banii, dumneavoastră vă faceți că nu vedeți ce vă solicita Coldea și Hellvig prin intermediul lui Kovesi, șefa DNA: informații, nu documente. INFORMAȚII chiar și despre protejații voștri.

Aceeași observație/întrebare pertinentă și pentru Coldea și Hellig: De ce nimeni nu poate verifica activitatea financiară desfășurată de firmele deținute de SRI?

Direct, Kovesi l-a acuzat pe Ungureanu că păstorește o echipă de incompetenți, de antiromâni. Dar, indirect, Kovesi a spus un adevăr crunt și extrem de periculos pentru România: că între generalii SRI și SIE este un război pe viață și pe moarte, pentru că vorbim despre miliarde de euro produși de societățile deținute de SRI sau SIE. Iar piața s-a… strâmtorat!

Și aici ne referim la fondurile din domeniul medical, petrolier, agricol și alimentar. Iar o parte importantă din aceste miliarde de euro este sifonată și depozitată în conturi care NU sunt deținute de stat prin intermediul serviciilor secrete, ci de “înstelați” care “nu sunt veniți de nicăieri”.

Acum, după declarațiile ex-președintelui Băsescu, coroborate cu reținerea lui Onțanu de către DNA și a lui Burci de către DIICOT, putem concluziona că, în atacul asupra SIE, Kovesi a fost portavocea SRI.

cristian-burci diicot
Burci, victimă colaterală
UNPR, pus la colț

Din datele existente până acum se conturează o idee: Cristian Burci, patronul de fațadă al cotidianului ADEVĂRUL, a fost ridicat de DIICOT pentru a i se arăta binomului SRI & DNA că poate suferi pagube importante dacă atacă „spionii”.

Total ciudat! De ce? Pentru că Burci a jucat după cum i-au cântat Iohannis, SRI și DNA! Exemplu: Când a primit ordin, Burci l-a atacat pe amicul Oprea în ADEVĂRUL de i-au sărit gradele generarului izmană. Atenție! După ce Burci a făcut o vizită alături de Oprea, în America, unde s-au întâlnit cu procurorul general al SUA.

Cu acea ocazie, Oprea a refuzat să ajungă în America în suita lui Iohannis. Oprea a mers cu un alt avion împreună cu bunul său “Brutus” Burci în țara „Marelui Licurici”. Urmarea întâlnirii cu procurorul general al SUA, președintele de atunci al UNPR și ministru de Interne plus vicepremier pe probleme de Securitate în Guvernul Ponta a semnat un ACORD. Ajuns în țară, Oprea a fost pus pe rug de ADEVĂRUL lui Burci. Ce înțelegere o făcut Oprea în America și cu cine, de a căzut așa în dizgrație, rămâne deocamdată un mister pentru noi! Nu însă și pentru SRI & DNA, care l-au pus pe câinele Burci să muște aprig din fundul lui Oprea!

N.B. Efectul primar al jocului inițiat de SRI & DNA: prin “cartonașele roșii” date lui Oprea și Onțanu, UNPR a ajuns un partid în buzunarul lui Liviu Dragnea – președintele PSD salvat” de ÎCCJ cu o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare. Iar Burci a văzut „mititica”.

iohannis-si-mru
Cetățeanul de la Cotroceni se bagă în seamă
Iohannis a mediat nimicul

Președintele Iohannis ne-a spus că în dimineața de joi a mediat în biroul său conflictul dintre Ungureanu și Kovesi – de fapt între generalii Coldea și Predoiu – și că acum totul a intrat în normal.

„I-am invitat pe amândoi în această dimineață, am avut o discuție. A fost o discuție constructivă, s-au lămurit lucrurile și urmează ca ei împreună să găsească soluții la problemele care ar putea să apară, neînțelegerile între cele doua instituții. Consider că problema s-a rezolvat.”

Ce s-a REZOLVAT, domnule președinte Klaus Iohannis? Ca SRI și DNA să nu se mai intereseze de firmele deținute de SIE? Iar SIE să nu explice nici măcar în CSAT sau Comisiile Parlamentare de unde provin și cum sunt cheltuiți banii produși de societățile deținute de serviciul spionilor și administrați de plutonul generalului Predoiu? Aceeași întrebare – și pentru SRI.

Apropo! De ce NIMENI nu vrea să înțeleagă că este strict necesar ca SIE să nu aibă dreptul să dețină firme pe teritoriul României și să acționeze cu ele pe teritoriul României, fieful SRI? De ce NIMENI nu vrea să schimbe această lege? De ce Traian Băsescu a păstorit o astfel de situație?

N.B. Trebuie să fii bătut în cap să crezi că doamna Kovesi nu știe legea după care funcționează SIE. Știe! Dar pentru a funcționa capcana SRI, Kovesi trebuia să facă pe proasta satului. Și capcana a reușit.

romani-coada-2
În timp ce generalii SRI și SIE se războiesc, oamenii normali…
Coldea pune capcana, Predoiu mușcă momeala

Generalul Predoiu, în loc să ne “asasineze” cu un comunicat sec, fără substanță – așa cum îi era obiceiul – sau să-și pună acoperiții din presă să ne explice cum stă treaba cu prostiile enunțate de Kovesi, a mușcat momeala generalului Coldea și l-a trimis la înaintare pe MRU. Iar Ungureanu a făcut publice date, metode și direcții din inima serviciului spionilor ce nu trebuiau să cadă sub ochii opiniei publice.

Eroare gravă; generalul Predoiu ar trebui demis sau cel puțin să cadă capul lui MRU.

Așa ar fi normal, dacă tot ne lăudăm că trăim într-o țară democrată, cu lideri sănătoși la cap! Adică, pentru un scandal la Operă pică ministrul Cultuerii iar pentru o greșală colosală comisă de șefii SIE nu se clintește un fir de păr de pe capul generalilor.

N.B.Dar faptul că nu avem lideri conștienți de valoarea funcțiilor importante deținute este motivul care ne-a adus în situația de față: “Capetele Înalte” se păruiesc în public! Iar poporul nu are nimic de câștigat de pe urma disputei lor!

Citiți aici declarațiile beligeranților, așa cum au fost ele consemnate de SECUNDA, cotidianul online căruia îi pasă de concetățeni…
După ce a avut SRI la degetul mic, Kovesi ar vrea și SIE: Este ilegal să deţii informaţii şi să nu sesizezi DNA
SIE o critică pe Kovesi: Nu monitorizăm cetăţenii români aflaţi în străinătate, practica este specifică fostei Securităţi
Băsescu, la TVR: Generalii şi procurorii au reuşit să pună un guvern aşa-zis tehnocrat care este o catastrofă
Băsescu: Kovesi i-a lăsat pe cei din dosarul Microsoft cu tot ce au furat și plânge că SIE nu îi dă informații
Băsescu îi face plângere lui Licu pentru abuz în serviciu: Face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu
33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv