Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Un dosar pentru descurajarea aranjamentelor pe bani negri la TV din campaniile electorale

Oancea și Gușă, la DNA în scandalul Orban

Chiar în ziua în care instanța supremă judecă cererea lui Ludovic Orban de a fi scos de sub control judiciar, aflăm de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) cine sunt cei doi patroni de televiziune pentru care liberalul a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri ca să i se facă imagine în campania electorală pentru funcția de primar general al Bucureștilor.

22a-feb-2016-Orban-la-Capitala
Ludovic Orban, fost lider PNL

Primul a dat cu subsemnatul Cozmin Gușă. ”Nu sunt patronul de televiziune care a luat bani. Nici nu am cerut, nici nu mi s-a oferit. Fiind un caz aşa complicat care a schimbat traseul alegerilor, e datoria doamnei procuror să elucideze acest caz, probabil în timpul campaniei, acest scandal de corupţie. Televiziunile care nu au treabă cu asta trebuie disculpate”, le-a spus Guşă jurnaliștilor la intrarea în sediul DNA.

Guşă a exclus ca vreun angajat al Realitatea TV să fi vorbit cu Ludovic Orban despre vreo sumă de bani, în condiţiile în care “a existat şi o dispoziţie internă, ca toate discuţiile care se fac cu partidele să se facă de la nivel de preşedinte de partid sau directorul de publicitate de la Realitatea”.

La iesirea de la DNA, Cozmin Gușă a declarat că a avut o discuție cu Orban în 24 martie, care a fost publică și la care au participat si alte persoane, în care i-a spus liberalului că ar avea șansa a doua în alegeri.

Gușă a adaugat că nu înțelege ce a fost în mintea lui Orban când a cerut bani: “A fost un eveniment nefericit din cariera lui Orban (…), regret ce i s-a întâmplat”.

cozmin-gusa 1
Cozmin Gușă, unul dintre patronii Realitatea TV
Gușă: ”Televiziunile private sunt obligate să presteze gratis şi pentru toţi candidaţii”

“Poate că acest caz Ludovic Orban o să îi înveţe pe politicieni despre cele două mari restanţe pe care le au: legea finanţării partidelor politice şi felul în care îşi bat joc de mass-media în timpul campaniei. Televiziunile private sunt obligate să presteze gratis şi pentru toţi candidaţii, în condiţiile în care asta nu înseamnă economie de piaţă.

Partidele au un produs, care se numeşte candidatul, pe care ne obligă să îl promovăm gratuit, ei câştigând mereu din acest lucru. Eu militez ca televiziunile private să fie plătite de către candidaţii partidelor sau candidaţii independenţi care doresc să îşi facă vizibile strategiile.

Aşa cum e acum, nu e corect, pentru că printre aceşti candidaţi se află foarte multe rebuturi”, a conchis Gușă.

Oancea la DNA
Sorin Oancea, unul dintre patronii B1tv
Oancea: ”Nu am avut discuţii despre bani sau condiţii comerciale”

Sorin Oancea, directorul general al B1TV, a recunoscut că ”m-am întâlnit cu Ludovic Orban, vineri, înainte de a fi chemat dânsul la audieri”.

“Le-am declarat procurorilor că am avut mai multe discuţii cu domnul Orban, i-am declarat doamnei procuror că nu am avut discuţii despre bani sau condiţii comerciale şi i-am spus că nu avem ce să ne reproşăm noi, ca televiziune, şi eu, ca persoană.

Părerea mea e că e o răzbunare între oameni politici şi oameni de afaceri. Ultima întâlnirea a fost în vinerea înainte de a fi chemat dânsul la audiere. Nu am discutat despre niciun fel de sumă de bani pentru că e ilegal. La birou a fost întâlnirea. Pare a fi o răzbunare.

Doi oameni vorbesc despre un al treilea. Asta e o tâmpenie. Aşa am înţeles din comunicatul DNA. Eu nu văd ca o răzbunare pe mine ci ca pe o razbunare pe Ludovic Orban. O văd ca o răzbunare politică. Cum ar veni, el cerea bani pentru mine sau pentru B1 Tv. De ce să ceri bani cash pentru o televiziune când poţi face un contract?”, a mai spus Oancea, după ce a fost audiat de procurorii DNA.

11a-aprilie-2016-Orban-Transalpina-DNA

Ludovic Orban este urmărit penal pentru folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

“La 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susțin procurorii DNA.

37 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv