Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:
Episodul 6. Guvernul Tudose a dat o ordonanță de urgență cu trimitere directă la infracțiuni! Cine face plângere penală la DNA?

OUG dat de Tudose sub soare arzător! FIREA poate să cumpere ELCEN, colos de 5 miliarde de euro, cu doar 155 milioane. Un TUN IMOBILIAR și o viitoare oază de fier vechi!

Premierul Tudose a renunțat la manevra de predare directă a ELCEN către Primăria Capitalei și a adoptat altă tactică: Ordonanța de Urgență aprobată vineri este cu dedicație nu numai pentru FIREA, ci și pentru omul lui Mazăre din Constanța și pentru alți baroni locali! Toți primarii vor putea achiziționa pe nimic societățile producătoare de agent termic deținute de stat!
ELCEN valorează peste 5 miliarde de euro doar ca unitate industrială! Prin această OUG, Tudose, Dragnea, Tăriceanu și Firea pun mâna pe un colos industrial care, pe lângă valoare industrială, reprezintă și un  TUN IMOBILIAR fără precedent!
Firea și Tudose
Pariul SECUNDA: CET Grozăvești va fi închisă, va fi tăiată și vândută la fier vechi, iar terenul situat lângă celebra Grădină Botanică va reprezenta un TUN IMOBILIAR fără precedent în București!
Și uite așa, multinaționala franceză VEOLIA, exact pe metoda patentată de primarul Oprescu Sorin cu APA NOVA, va deveni un mare producător de energie electrică și agent termic în România!

Iată comunicatul Guvernului Tudose. Comentariile noastre au fost scrise cu roșu:

Guvernul a adoptat, astăzi, o ordonanță de urgență care creează cadrul legal prin care pachetele de acţiuni deţinute de către statul român la societățile producătoare de agent termic să poată fi transferate cu titlu oneros către primării.

Transferul pachetelor de acțiuni se realizează cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

  1. Unitatea administrativ-teritorială să fi solicitat, în baza hotărârii consiliului local sau consiliului general al municipiului București, transferul pachetului de acțiuni deținut de către statul român, prin Ministerul Energiei, la societățile producătoare de agent termic; FIREA respectă acest punct ridicol!
  2. Pot solicita transferul pachetului de acțiuni unitățile administrației publice teritoriale pentru care nu a fost deschisă procedura de insolvență în condițiile legii; Nu este cazul pentru FIREA!
  3. Efectuarea unei analize tehnic-economice care să cuprindă justificarea operațiunii și efectele acesteia; FIREA nu se va împiedica de această condiție!
  4. Transferul se efectuează cu respectarea normelor naționale și comunitare în materie de ajutor de stat și concurență; FIREA nu se va împiedica de această condiție pusă doar ca să fie la număr!
  5. Să fie exprimat acordul creditorilor în cazul în care acțiunile transferate sunt grevate de sarcini/garanții, precum și în cazul în care contractele de credit încheiate de societatea emitentă a acțiunilor stabilesc necesitatea unui astfel de acord în situația înstrăinării acțiunilor; ELCEN, firmă de stat, are drept creditori… STATUL!
  6. Preluarea de către unitățile administrativ-teritoriale și a eventualelor obligații financiare rezultate din împrumuturile contractate sau garantate de stat ale respectivei societăți producătoare de agent termic. Oleacă de probleme pentru FIREA. De aceea și-a pregătit un buget de 155 de milioane de euro!

Unitățile administrativ-teritoriale pot depune oferte și achiziționa întreg pachetul de acțiuni deținut de către statul român prin Ministerul Energiei la societățile producătoare de agent termic, iar Ministerul Energiei va transmite o ofertă de vânzare către unitatea administrativ-teritorială care a solicitat transferul. Asta vrea FIREA. De aceea l-a chemat la ordin pe ministrul Petcu la doar câteva ore de la investire!

Prețul de ofertă al pachetului de acțiuni va fi stabilit în baza unui raport de evaluare de către un evaluator independent, ale cărui servicii vor fi achiziționate de Ministerul Energiei. Cin’ să fie, cin’ să fie?

Plata prețului acțiunilor se poate face integral într-un termen de 30 de zile de la data semnării contractului sau în rate, pe o perioadă de maxim 5 ani cu plata unui avans de minim 30% din prețul acțiunilor.

Asta da afacere: să achiți 155 de milioane de euro în 5 ani pentru un colos industrial de peste 5 miliarde de euro! Bașca un TUN IMOBILIAR și o “mlaștină” de fier vechi ce trebuie “asanată” în 2-3 ani!

În situația plății în rate a acțiunilor, pentru garantarea diferenței de preț, unitatea administrativ-teritorială are obligația să constituie garanții imobiliare și sau mobiliare care să reprezinte cel puțin 120% din valoarea respectivă sau ipotecă mobiliară asupra acțiunilor care fac obiectul contractului.

FIREA are de unde să pună garanții imobiliare: balta Primăriei Capitalei are pește!

Elementele principale ale contractului de vânzare-cumpărare prin care se realizează transferul se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

FIREA nu va avea probleme, atât timp cât proaspăt învestit în funcție, ministrul Energiei, Toma Petcu, la doar câteva ore după ce a jurat în fața președintelui Iohannis că va apăra interesele statului, s-a prezentat la ordin, convocat de Firea la biroul ei din Primăria Capitalei, pentru a lua poziție de drepți în fața celei care a pornit urgia dărâmării lui Grindeanu: “Îmi vinzi ELCEN pe 155 de milioane de euro!”.
Gabriela Firea și ministrul energiei, Toma Petcu – dreapta
Informații suplimentare

Serviciul comunitar de utilități publice privind alimentarea cu agent termic în sistem centralizat este în responsabilitatea autorităților administrației publice teritoriale, iar în prezent sunt situații în care operatorii economici care realizează producerea agentului termic necesar alimentării populației cu apă caldă și căldură sunt societăți cu capital majoritar de stat, ale căror acțiuni sunt administrate de către Ministerul Energiei.

De asemenea, pentru asigurarea alimentării cu agent termic, începând cu perioada de iarnă 2017-2018 este necesară realizarea de investiții în infrastructura tehnico-edilitară, investiții pentru care autoritățile publice locale sunt eligibile să acceseze granturi sau alte categorii de fonduri eligibile.

În ultimele 10 zile am publicat 6 episoade din ancheta jurnalistică “ELCEN & RADET: Tunul lui FIREA!” Doar SECUNDA a atacat această inginerie financiară. Toată media care contează – televiziuni, site-uri sau print – a tăcut mâlc. APA NOVA – VEOLIA să trăiască!
Ordonanțele de vineri – o zi toridă!
OUG Firea a fost “acoperită” de OUG Pensii Speciale! S-a dat startul la o hoție uriașă… vom reveni!

În același context…

Efectul anchetei SECUNDA! Dragnea s-a răzgândit: Parlamentul va fi convocat abia după ce va fi gata proiectul OUG privind vânzarea ELCEN către FIREA!
86 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv