Avertismentul noului ministru al Economiei, Virgil Popescu, pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a insultat făcându-l  “incompetent și repetent”, s-a adeverit: RADET a intrat în faliment, printr-o decizie defnitivă pronunțată, luni, de Curtea de Apel Bucuești.

Anticipând deznodământul, Gabriela Firea – care a declarat în urmă cu 3 ani insolvența RADET – a dat asigurări, cu o oră înainte de decizia instanței, că bucureștenii vor avea apă caldă și căldură.

„Indiferent de sentința de astăzi, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetica.
Subliniez că, în ultimii 3 ani de zile, RADET a inițiat cea mai amplă campanie de reparații și înlocuiri de subansamble tehnice din ultimii ani, fiind inlocuiți aproximativ 180 kilometri conductă pe circuitele primar şi secundar, din care 30 de kilometri pe rețeaua primară, iar restul pe rețeaua secundară. Pentru anul 2019, se preconizează că vor fi inlocuiți până la finalul sezonului rece 64 kilometri de rețea, din care peste 20 de kilometri de rețea primară”, se arată într-un comunicat al primăriei.”, a anunțat ea.
 
În paralel cu primarul general, a transmis și Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET: „Nu credem în declararea falimentului, întrucât interpretarea noastră este aceea că nu este permis de legislația în vigoare.”

 

RADET se află în insolvență din 2016, iar după mai bine de 2 ani, pe 17 aprilie anul acesta, Tribunalul București a decis falimentul Regiei.

Gabriela Firea s-a făcut de râs, după ce l-a insultat pe noul ministru

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut eforturi disperate să dea un tun de zile mari, prin fuziunea ELCEN – RADET – o afacere uriașă, fără însă a reuși.

Ea a lua foc, miercurea trecută, la aflarea anunțului făcut de noul ministru al Economiei, pe care l-a atacat frontal: “A ieșit noul ministru al Energiei lângă noul premier să-i sperie pe bucureșteni că vor rămâne fără apă calda și căldură, anunțând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau și mă întreb în ce țară trăim, în care un ministru numit politic știe ce va face justiția, cum se va înfăptui justiția luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent și repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră și Elcen în faliment care, poate nu a aflat, îl informez eu – este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislația, reglementările, să se informeze și pe urmă să facă declarații”.

 Prietenia Firea – Bușoi

Firea pare că a uitat prietenia cu PNL în Consiliul General al Municipiului București. În februarie, PNL București, condus la acea vreme de Cristian Bușoi, a acuzat USR că nu a votat alături de PSD+ALDE, în CGMB, pentru înființarea a două companii municipale care să preia activitatea  RADET.

Firea a reușit cu ajutorul PNL să transfere RADET la două companii municipale nou-înființate de CGMB

 TUNUL ELCEN! DOCUMENT: Firea vrea să șteargă din banii bucureștenilor, la rectificarea bugetului, datoria ELCEN

În acest context, vă invităm să citiți, în ordinea cronologică a evenimentelor, și:

Episodul 1. Premierul Tudose vrea sesiune parlamentară extraordinară ca să ACOPERE un jaf de 700 de milioane de euro: să treacă ELCEN la Primăria Capitalei pentru 155 de milioane de euro!
Episodul 2. Un comunicat de presă al Primăriei Capitalei ne ajută în continuarea anchetei jurnalistice și ne confirmă datele din primul episod! Edilul Bucureștilor se dă de gol în afacerea “ELCEN& RADET: Tunul lui FIREA”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version