Ce minunat e un AUDIT intern, atunci când ești în cârdășie cu șeful de la Centru, iar controlorul vine cu tema de acasă gata făcută: salvați licheaua protejată de Nae-Popa-Iovu-Huțanu-Onofrei!

Oare de ce se mai cheamă AUDIT intern, dacă se controlează doar creditele care nu au probleme? Simplu: pentru ca Nae de la Centrală să arate lumii că lacheii săi de la Timișoara nu au dat credite neperformante și sunt perfecți pentru CEC Bank!

Cu ajutorul unor angajați – care s-au săturat să fie terorizați de Costi Vartolomei și Maria “Mia” Bogojel –, vom arăta mizeria de sub preșul conducerii CEC Timișoara.

Vartolomei și Bogojel – model de bancher sclav patentat de Nae “Hărțuitorul”

Cu noaptea-n cap, la început de săptămână și de lună – 2 martie 2020 –, un AUDIT Intern a început la  Sucursala CEC Timișoara.

Și ca să fie clar ca lumina zilei “scopul și durata vizitei”, controlorii trimiși de Cristian Nae, prin intermediul șefului Dragoș Emilian Simescu, au cerut următoarele dosare:

  1. AUSNIT OLARIU & ASOCIATII
  2. MAGDA LOGISTIC SRL
  3. NEW RPC
  4. NUOVO ART RESTAURANT
  5. SAJ EVENTS COMPANY

Cele cinci dosare de credit nu au probleme de fond. SECUNDA refuză să creadă că este doar o coincidență faptul că specialiștii în AUDIT i-au solicitat șefei “Mia” Bogojel doar aceste dosare fără probleme.

Cum era de așteptat, angajații care țin cu adevărat la CEC și-au pus o întrebare firească: de ce AUDITUL Intern nu ia în considerare dosarele cu mari probleme?

 (Titlul, șapoul, intertitlurile și explicațiile foto aparțin Redacției SECUNDA. Fotografiile au fost culese de pe rețelele de socializare.)

Ca să nu uităm cu ce sume imense sunt plătiți cei care fac praf și pulbere CEC Bank
Angajații CEC Bank au cuvântul

Iată cum răspund la această întrebare aceiași angajați care s-au săturat să fie terorizați și hărțuiți de Costi Vartolomei și Maria “Mia” Bogojel:

  1. ROMCAPITAL CENTER – Cu privire la situatia reala a acestui credit, au fost trimise domnilor Mavrodin si Neacsu nenumarate mesaje de atentionare si informare pe telefoanele personale si pe mail-urile de serviciu. Oare presedintele si directorul general al CEC Bank le-au citit cu… “delete”? Aprobarea dosarelor, cat si parcursul acestora ne dau un unic raspuns: DA! Pentru ca daca ar fi verificat informatiile noastre, consideram ca nu s-ar mai fi semnat acest credit falimentar pentru CEC;
  2. BANAT REAL ESTATE – Si in acest caz, am trimis nenumarate mesaje pe telefoanele personale si mail-urile de serviciu; am atentionat conducerea de la Centru cu privire la situatia reala – lipsa totala de garantie; toate informatiile care demonstrau ca imprumutul pentru BANAT este unul neperformant din capul locului au fost trimise domnilor Mavrodin si Neacsu. Dupa semnarea contractului avem certitudinea ca domnii Mavrodin si Neacsu le-au citit cu… “delete”! Daca domnii Mavrodin si Neacsu ar fi verificat problemele semnalate de noi, consideram ca acest credit pentru BANAT Real Estate NU s-ar fi semnat. In acest context, apare o intrebarea pentru doamna Doina Andreescu, analist de risc: Cum v-a convins Vartolomei sa va schimbati opinia, si din Dosar Respins initial sa-l aprobati, desi nu s-a mai depus vreun act nou la dosar? Noi stim ca v-a oferit protectie sub aripa doamnei “Mia” Bogojel si ca v-a lasat cu limba de moarte sa o invatati si sa o sprijiniti pe “inlocuitoare” asa cum ati facut si cu el, neconditionat!

  1. FORMIN SA – In acest dosar de credit, situatia este cat se poate de limpede: Formin SA are intarzieri la plata de peste 200 de zile! Nu e clar pentru noi daca Vartolomei & Bogojel vor sa doboare vreun record de neplata, dar e foarte clar ca AUDITUL Intern comandat de domnul director Cristian Nae are ordin precis: a nu se verifica anumite dosare cu probleme grave!
  2. INSTALATII PELICANUL SRL – Oare ce surprize ascunde acest dosar? Hai sa vedem: sa fie vorba despre infractorul Florin Maran, cel condamnat deja in prima instanta pentru evaziune fiscala in forma continuata, pentru spalare de bani si pentru constituirea de grup infractional organizat? DESIGUR! Sau sa fie acelasi Maran care este in spatele unor firme – Ausnit, Dateco, Technocer etc. – ce primesc credite preferentiale de la sefa CEC Lugoj, Laura Verdeș – una dintre protejatele lui Vartolomei? (Ca si Vartolomei are panoplia lui, nu numai Nae “Hartuitorul”.)
Evazionistul Florin Maran și-a făcut prieteni noi: mascații!
  1. SMART FITNESS STUDIO SRL – ARIERATE! Aici e vorba de o vaca ce a fost mulsa cu nerusinare de Sorin Ionescu, seful regional la acea vreme si cu Vartolomei pe post de director al Scursalei CEC Timisoara. In cazul SMART avem o propunere foarte simpla pentru cine doreste sa afle adevarul: sa citeasca cu raspundere intregul dosar. Ne poate ajuta doamna prim-vicepresedinte Mihaela Lucica Popa care are pe mobilul sau informatii despre acest client! Daca domna Popa respecta CEC, macar pentru salariul imens pe care il incaseaza de 10 ani, romanii pot afla un adevar cutremurator: cat de simplu se “mulge o vaca” pe banii CEC Bank! Dar, pentru ca nu mai suntem naivi, consideram ca situatia este alta care genereaza cel putin o intrebare pertinenta: Doamnă Prim, informatiile le-ati dat doar lui Vartolomei ca sa-l santajeze si sa-l subordoneze pe fostul director regional Sorin Ionescu? Apropo de reclamatia de la BNR facuta de SMART: Stim doamnă Mihaela Lucica Popa ca aveti cunostiinta dar pe cine ati bagat la inaintare? Nici aceasta situatie nu este cunoscuta de catre conducerea CEC?
  2. PENSIUNEA ANETTE SRL – ARIERATE. O adevarata istorie cu iz penal pe banii CEC-ului. Aceasta “afacere” merita sa iasa la suprafata ca sa se afle o alta metoda ilegala: Cine face presiuni si de unde vine ordinul?
  3. QUATTRO SOLARI si ALMERI – Arierate. La acest dosar facem urmatorul comentariu foarte scurt dar foarte generos pentru procurori: Umple portofoliul cel stufos!
Tatiana Sinoi – stie sa pastreze documente!
  1. 8. DUNA STEEL COMPANY SRL – Insolventa. Solicitam AUDITULUI Intern sa verifice modul de acordare si produsele oferite. Mai suntem curiosi sa aflam: Cine isi asuma intrarea in insolventa a acestei societati? Costi Vartolomei, Daniel Cioanca sau Tatiana Sinoi? Care din voi iese primul cu informatii reale? Noi stim Tatiano ce ai acasa – daca vei fii intrebata si trasa la raspundere! Tu, Tatiano, esti singura care poti fii corecta. Noi stim ca nu esti ca ei. Arata ca nu esti! E sansa ta ca sa scapi, iar ei sa raspunda pana la capat. Stii bine, chiar foarte bine la ce facem referire, Tatiano. Aici ne permitem sa-ti dam un sfat colegial: profita de situatie si demonstreaza ca esti corecta! Apropo! Te invitam sa explici cum s-a pricopsit Cioanca Daniel cu un SUV. Si te mai rugam sa nu uiti nici de pagina sustrasa de Vartolomei din dosarul de credit BANAT Real Estate pe care tu o ai acasa in copie – ca proba! Noi suntem convinsi ca aceasta proba va iesi la lumina gratie altui angajat – tot in duplicat! Ar fi mare pacat sa nu fii tu prima care faci lumina si sa arati cat de corupt este Vartolomei. Sau, ai alte ganduri cu acea pagina? Tatiano, nici  nu vrem sa ne gandim la aceea varianta…

Acest capitol este vast si am umple bibliorafturi intregi dar, momentan, ne oprim doar prin exemplele date.

Daca cineva din Parchet sau BNR se dovedeste interesat de tot acest portofoliu minunat sa vina in control – unul corect si nu unul de forma ca pana acum!

Bogdan Neacșu – are o puzderie de probleme lasate de “inegalabilul lacom” Ghețea!
Vartolomei, Bogojel, Sinoi, Andreescu și dependența de lăcomie!

Tinem sa precizam ca mai sus am prezentat elemente de interes dar intr-o cantitate neglijabila fata de situatia reala, grava in care se afla respectivele credite.

Intrebarea ce deriva este urmatoarea:  De ce la clientii in dreptul carora am scris ARIERATE  nu s-au demarat procedurile implicite?

Acesti clienti trebuiau executati si recuperati banii bancii dar nimeni, dupa cum se observa, nu face nimic. Oare le este cumva frica factorilor decidenti ca acesti clienti vor urla in fata procurorilor: ,,Cum am reusit noi sa tragerea banii si apoi sa nu platim ratele, an de an?”. CORUPTIE si MITA, ar fi raspunsul lor!

Pe parcursul anilor directia de specialitate a descoperit creditele neperformante date cu garantii ale statului (FNGCIMM). Se stie cate contracte au fost pierdute? Au avut curiozitatea sa verifice cine sunt acesti clienti “favorizati”? Oare șefii care au aprobat creditele falimentare pentru CEC mai sunt in cele mai inalte pozitii? Mai otravesc visteria banului public?

Domnule Bogdan Neacsu ne permitem sa va punem cateva intrebari:

  • Cine continua sa va minta si organizeaza AUDITUL Intern si controale de forma pentru a va convinge ca ei au dreptate?
  • Sa fie oare “Hartuitorul” Nae, cel care v-a propus actiunea de AUDIT la CEC Timisoara?
  • Nae a ales total intamplator o lista cu putinii client buni sau aproape buni pe care ii are CEC Timisoara?
  • V-a spus Nae ca AUDITUL de la Timisoara a fost trimis la solicitarea expresa a doamnei directoare Maria “Mia” Bogojel?
Maria “Mia” Bogojel – fraierul de serviciu pentru “jmecherii” Nae și Vartolomei
Draga de “Mia”!

Saraca “Mia”, cum nu citeste ea normele si se bazeaza doar pe ce ii sufla Doina Andreescu; Draga de “Mia” nu a stiut ca trebuia sa cheme Directia de Antifrauda si Control daca nu vrea sa isi asume toate ilegalitatile comise sub mandatul lui Vartolomei. Si sa se puna la adapost.

Nu e vina noastra ca Draga de “Mia” crede ca e de bine tot ce ii spun Nae si Vartolomei. “Mia”, e de bine pana la proba cu poligraf sau pana la proba cu procurori. Dupa aceea, fiecare pasare pe limba ei piere, Draga “Mia”!

Si, inca ceva: chiar nu este omeneste sa va bucurati de moartea domnului Liviu Bota! Ca, nu se stie ce documente a lasat in urma sa – daca e sa ne luam dupa comentariile pe care le facea la fiecare episod din Armaghedonul CEC publicat de SECUNDA.

Doina Andreescu – nu e de pus la rană pentru “Mia”

Reamintim ca din  26 februarie 2020 doamna director Maria “Mia” Bogojel are drept de semnatura; de aceea nu intelegem de ce tot locotenentul executant Daniel Cioanca semneaza in locul ei! Și in acest caz ne grabim sa punem intrebari, respectos Draga “Mia”:

  • Esti in concediu?
  • Draga de tine esti cumva pe teren dupa clientii pe care i-ai promis la interviul de angajare ca ii aduci din prima zi?
  • Cati clienti ai adus? Aici credem ca esti egala lui Vartolomei = ZERO barat!

Draga “Mia”, comportamentul tau de la instalarea ca directoare la carma CEC Timisoara da nastere la urmatoarele aspecte:

  • Ascunsa in birou cu “locotenentii” tai, oare nu incalci regulamentul si normele CEC Bank si pe cele ale BNR prin faptul ca nu semnezi documentele?
  • Ești doar o paiață manipulată de Vartolomei?
  • De ce ti-e frica si-l delegi pe Cioanca sa semneze desi tu, Draga “Mia”, esti la serviciu?
  • Ce te-a determinat sa iti dai demisia de la UNICREDIT exact in ziua in care ai luat al 13-lea salariu? Atat de greu sa fii fost povara salariului incat ai acceptat sa pleci?
  • Oare in alegerea ta, dupa exit interviul de la UNICREDIT, compromisul cu Nae “Hartuitorul” a castigat in fata altor oferte? Sau vrei sa ne spui ca,  dupa zece ani de corporati,  Nae a fost singurul ofertant? Dramatic daca e asa, Draga “Mia”!

Bogojel e numai una!

Draga “Mia”, daca tot ce poti este doar ce ne-ai aratat in perioada de proba de trei luni, suntem curiosi sa aflam rezultatele tale din viitor: vor fi la fel de proaste sau chiar mai proaste decat cele inregistrate de Vartolomei?

Draga “Mia”, pana acum l-ai depasit! Cu ce l-ai depasit? Iti spunem tot noi, “mucosii”: ai reusit ca o parte din angajatii performanti sa ii bagi in spital sau sa-i faci sa-si planifice plecarea; iar pe locotenentii de care nu te poti dezlipi, sa-i odihnesti!

Draga “Mia”, tu stii ca in viata ROATA se intoarce si ca sefii nu sunt eterni – nici chiar gangsterii cei mai gangsteri? Stii ca cei care vor veni foarte curand dupa Nae, Popa, Hutanu, Onofrei si Vartolomei vor actiona?!

La final, Draga “Mia” iti facem o promisiune de onoare: vom reveni cu date certe si de netagaduit fata de managementul tau asupra resursei umane; ca din punct de vedere al rezultatelor bancare te-am analizat mai sus; NU ai convins!

VA URMA

Pâna atunci puteți citi în acest context…

Epsiodul 14. SECUNDA, în numele regretatului Bota, a oferit ajutorul umanitar solicitat de Onofrei. Așteptăm DONAȚII și din partea șefimii CEC!
Episodul 13. Angajații CEC Timișoara vorbesc liber despre Vartolomei, Bogojel, Ciolocoi, Cionca, Tașcă, Idu, Stănoiu și Sas!
Episodul 12, Armaghedonul CEC. Zi de zi, Onofrei și Zaharia devalizează Fondul Sindicatului CEC!
Episodul 11, Armaghedonul CEC. Lichelismul și lăcomia sindicalistei Onofrei

UPDATE! Liviu Bota a încetat din viață. Episodul 10. Armaghedon CEC: Năucitoarele întrebări adresate lui Nae „Hărțuitorul”
Episodul 9. Pentru Neacșu, Popa și Nae: Scrisoarea lui Bota care a declanșat Armaghedonul CEC!
Episodul 8, Armaghedonul CEC. Debandadă și amenințări la banca de stat aflată sub protectoratul lui Neacșu!
Episodul 7. DOCUMENTE! Mavrodin și Neacșu încalcă legea ca să-i protejeze pe corupții din CEC!
Episodul 6. DOCUMENTE CEC! Incredibila avere dobândită de Lucica Mihaela POPA numai din BANI PUBLICI: 6,8 milioane de lei!
Episodul 5. NESIMȚIRE pe bani publici! Leafă 30.000 de euro pe cap de șef de CEC!
Episodul 4. DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!
Episodul 3. Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!
Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”
Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!
author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version