Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:
Episodul 8. Schema FRAUDEI EADS! Documente oficiale. Procurorul de caz Mihaela Moraru-Iorga instrumentează un dosar ce poate deschide poarta ferecată de politicieni spre lupta anticorupție transfrontalieră

Contractul EADS – COMICEX MAI

În 10 decembrie 2014 am publicat în cotidianul PUTEREA primul episod din Schema FRAUDEI EADS. De atunci au trecut 440 de zile, eu am ajuns cu ancheta jurnalistică la episodul 8, dar dinspre DNA nu am primit nicio veste, deși procurorul de caz Mihaela Moraru-Iorga instrumentează dosarul penal EADS din 2012. Astăzi vă supun atenției CONTRACTUL încheiat între EADS și COMICEX, societatea deținută de MAI.

4 kovesi
Dacă nu rezolvă dosarul EADS, Laura Codruța Kovesi nu merită încă un mandat în fruntea DNA!

Este un DOCUMENT oficial. Este CONTRACTUL care a produs pagube financiare și de imagine imense României și care nu a rezolvat nici până în prezent – 23 februarie 2016, la aproape 12 ani de la semnarea contractului –  securizarea frontierelor. În schimb, prin Contractul EADS – COMICEX MAI s-a pus în practică o fraudă de sute de milioane de euro iar personaje dubioase ca Năstase, Rus, Nica, Săniuță, Blaga, Oprea, David etc. s-au îndestulat ilegal din bani publici.

Scurt rezumat al anchetei jurnalistice

În primul episod și în cel de-al treilea vi i-am prezentat, în două scheme, pe corupții care au conceput și pus în practică FRAUDA EADS – nume, funcții, firme!

În episodul 2 am demonstrat opiniei publice metodele coercitive folosite de generalii MAI Zaharia, Carp și Gagiu asupra membrilor UMP, pentru ca, în final, să fie redactat un contract păgubos pentru România dar favorabil EADS.

În episodul 4 v-am arătat cât de mult sunt implicați cancelarul Germaniei Angela Merkel și ex-președintele Franței, Nicolas SarKozy, în Schema FRAUDEI EADS.

În episodul 5 am oferit o informație “uitată“ de toată “lumea bună” din România: că VneshtorgBank, gigantul bancar de stat din Rusia, a achiziționat în vara lui 2005 pentru statul rus 5,02% din acțiunile EADS, într-un moment când conglomeratul aerospațial și de securitate europeană era în picaj, după criza provocată de întârzierea în livrarea de aeronave Airbus A-380. Iar rușii lui Putin nu au ratat oportunitatea de a penetra o entitate UE într-un domeniu extrem de important precum securitate granițelor.

În episodul 6 am publicat  câteva pagini din Studiul de Fezabilitate conceput de compania nemțească BEARING POINT și românul Cătălin Cedric Ghigea. Din DOCUMENTELE prezentate se vede cum până și șmecherii de la BEARING POINT au refuzat să stipuleze clar cât trebuie să coste Securizarea Frontierelor de către EADS. De asemena, “specialiștii” de la BEARING POINT au gândit un studiu pe 3 ani pentru o sumă totală de maxim 540 de milioane de euro. Dar, fiind presați de partea română și de Ghigea, nemții au “aruncat” într-o frază și o eventuală valoare maximă a contractului, de 800 de milioane de euro.

Într-un episod intermediar (III), am publicat informația că Tom Enders, CEO AIRBUS, negociază cu multinaţionalele KKR şi CARLYLE vânzarea diviziei de securizare a frontierelor pentru 1,3 miliarde de euro. În tentativa lui de a curăța gigantul AIRBUS de diviziile implicate în fraude fiscale și corupție transfrontalieră, Tom Enders vrea să vândă ce noi numim simbolic EADS. Dar, culmea ironiei, vânzarea “Diviziei EADS” de către AIRBUS este la mâna României, care are dreptul de a se opune tranzacţiei tocmai graţie contractului care a generat imensa fraudă EADS! Tot atunci am scris că, în acest context, discuţia desfăşurată la Berlin între Merkel şi Cioloş devine extrem de interesantă. Dar de la anunțul de vânzare exprimat de Enders, pe axa palatelor Cotroceni și Victoria se păstrează un mister asupra răspunsului unei întrebări îndreptățite: Cum vor juca această “minge de foc” preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş?!?

În fine, în episodul 7 v-am prezentat în EXCLUSIVITATE o NOTĂ bazată pe legislația românească și UE, document întocmit de juriștii MAI și care a stat la loc de cinste pe biroul ministrului de Interne Vasile Blaga. Prin intermediul acestei NOTE a MAI, am demonstrat că ex-ministrul Blaga ne minte atunci când spune că nu se putea face mai mult în cazul FRAUDEI EADS. De fapt, NOTA demonstrează că Vasile Blaga a știut și a tăcut! Și că NU a mișcat în front, ca un mercenar ce este în slujba conjurației „gulerelor albe” încă de pe vremea când conducea Vămile!

Moraru Iorga si Kovesi
Moraru-Iorga și Kovesi au obligația să definitiveze dosarul penal FRAUDA EADS – o escrocherie cu bani publici
Contractul de 650 milioane de euro

Astăzi, în episodul 8, vă ofer spre lectură Contractul EADS-COMICEX. Veți avea parte de mai multe surprize neplăcute: unele articole nu aveau ce să caute în acest contract SUB FORMA REDACTATĂ și semnată de Simona PANAIT la ordinul ministrului de Interne Marian SĂNIUȚĂ care la rândul lui a respectat ordinul dat de premierul Adrian NĂSTASE. Vă ofer câteva mostre:

  • La ART. 7, pct. 2 se precizează că Prima Anexă Detaliată (PAD) se va semna după semnarea contractului. Este incredibilă această prevedere! De ce? Pentru că abia în PAD se va specifica obiectul contractului pe detalii tehnice și pe costuri. Și în acest caz, ce a semnat Simona Cristina Panait la ordinul premierului pușcăriaș Adrian Năstase? Că NE obligăm să le plătim escrocilor de la EADS cel puțin 650 de milioane de euro!
  • La ART. 8, pct. 7 se stipulează că Preţul Contractului, 650 de milioane de euro, este un preţ minim estimat (…) „În ceea ce priveşte fazele următoare ale Contractului, corespunzătoare Anexelor Detaliate ce vor fi încheiate în 2006-2009, Preţul Contractului este parţial bazat pe presupuneri” – incredibil, preț minim și bazat pe presupuneri, nu pe certitudini!
  • La ART. 8, pct. 9 se precizează că un avans de plată de cincisprezece procente (15%) din valoarea totală a fiecărei Anexe Detaliate va fi efectuat de către CUMPĂRĂTOR către VÂNZĂTOR, după intrarea în vigoare a Contractului de Credit;
  • La ART 9, pct 1 se precizează că România va asigura finanţarea realizării şi implementării Sistemului, în condiţiile unui Contract de Credit încheiat în baza Hotărârii Guvernului României nr. 1157 din 23 iulie 2004… Iar la punctul 4 se specifică foarte clar că EADS se va ocupa să găsească un grup de bănci care să ofere creditul în valoare de 650 de milioane de euro. Observați câtă “solidaritate” din parte escrocilor EADS!
  • La ART. 9, pct. 5 se precizează cum se vor face plățile în perioada 2004-2009. Nimic despre finalizarea proiectului;
  • La ART. 9, pct. 5, alin. 10, într-o cruntă sfidare a banului public, se vorbește și de “Alte comisioane şi cheltuieli – Oferta de finanţare va conţine valori/procente, metode de calcul şi de plată”;
  • La ART. 11 se precizează condițiile de plată. Întotdeauna România va plăti un avans de 15% pentru fiecare serviciu/lucrare;
  • La ART. 13 iar se face trimitere la PAD, anexa care nu a fost nici negociată, nici semnată înainte de semnarea contractului – o aberație juridică, o manevră total ilegală;
  • La ART. 18 se precizează că “Toate ambalajele furnizate de VÂNZĂTOR vor fi considerate nereturnabile, iar costul lor va fi inclus în Preţul Contractului”. Ați înțeles, oameni buni?!? Pentru a ajunge la astronomicul cost de 650 de milioane de euro, EADS ne-a obligat să plătim SEPARAT și ambalajul. Cât de nemernici au fost Năsase, Rus și Săniuță ca să accepte plata ambalajului de două ori – ambalajul fiind întotdeauna inclus în preț de producător?!?
  • La ART. 21 se precizează că “VÂNZĂTORUL consimte să încheie un acord cadru privind operaţiunile compensatorii, în cel mult şaizeci (60) de zile de la data semnării Contractului prin care îşi recunoaşte obligaţia de a executa operaţiuni compensatorii. Acest articol a fost încălcat de EADS. Contractul de OFF-SET dintre EADS și OCATS a fost semnat în… 2006 când mare șef era Cristian Tarara, amicul de fărădelegi al liberalului Vlad Moisescu.

Și exemplele pot continua. Îi las pe juriștii partidelor “curate” care doresc să pornească o cruciadă pentru recuperarea baniilor fraudați de liderii partidelor “vechi” să descopere și alte ilegalități stipulate în Contractul EADS-COMICEX. Iată documentul:

Download (PDF, 247KB)

P.S. Pentru adevăr, pentru aducere aminte, pentru documentarea colegilor din media, pentru știința procuroarei de caz Mihaela Moraru-Iorga, dar și pentru buna informare a șefei DNA Laura Codruța Kovesi, iată celelalte 7 episoade din Schema FRAUDEI EADS…

Episodul 7. Schema FRAUDEI EADS! NOTA internă MAI. Vasile BLAGA a știut și a tăcut! – 1 feb 2016

Blaga a stiut EADS

Episodul Intermediar III. Incredibil! Se vinde EADS, România are drept de veto! – 28 ian 2016

Romania se vinde EADS

Episodul 6. Schema FRAUDEI EADS! Cătălin Ghigea și Dovada BEARING POINT! – 29 dec 2015

Dovada Bearing Point EADS

Episodul 5. Schema FRAUDEI EADS! Țarul Putin în EADS! – 8 dec 2015

Putin in EADS

Episodul 4. Schema FRAUDEI EADS! Frauda EADS, născută imortelă – 28 oct 2015

Frauda EADS imortela

Episodul Intermediar II. Schema FRAUDEI EADS! Năstase se dă cu săniuța pe EADS! – 20 oct 2015

Marian Saniuta

Episodul Intermediar I. Schema FRAUDEI EADS! Pe Net, m-am întâlnit cu stafia lui Năstase. Era neagră de supărare! – 15 oct 2015
Nastase arma EADS
Adrian Năstase, omul mafiei de orice fel
Episodul 3. Schema FRAUDEI EADS! Schema Manevrelor Fraudei EADS – 16 iunie 2015

Schema Manevrelor Fraudei EADS

Episodul 2. Schema FRAUDEI EADS! Metodele de presiune folosite de generalii Zaharia, Carp şi Gagiu asupra comisiei de negociere a MAI – 10 feb 2015
ioan rus min EADS
Ioan Rus este omul lui Ion Țiriac
Primul episod. Schema FRAUDEI EADS! Manevrele lui Oprea, mita lui Nica, vedeţi cine a negociat cu Lagardere, frăţia Ţiriac-Zetche-Zoller… – 10 dec 2014

Layout 1

450 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv