Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

Episodul 23, Armaghedonul CEC. Fals în Acte Publice cu împrumuturi care NU se trag! Rezultatele CEC, neautentice!

Metoda Romcapital: Popa-Mihai-Vartolomei!

În sistemul bancar, atingerea TARGETULUI constă în realizarea unor obiective pornind de la un sold existent.

În CEC Bank însă, Grupul Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei NU ține cont 100% de această regulă de aur, de valoarea adăugată, de veniturile provenite din credite reale, performante!

Pe șefimea CEC nu o interesează dacă face profit sau câți clienți pierde prin decimarea unor sucursale – vezi cazul Timișoara sau agenții.

Conducerea CEC se folosește, într-o anumită proporție, și de o simplă înregistrare în sistemul informatic fără nicio valoare reală. Efectul? Un Rezultat Financiar Anual CEC neconform cu realitatea din conturi!

Sau, mai direct: FALS în Acte Publice comis de cel care semnează Bugetul anual al CEC Bank – în 2019, directorul general Bogdan Neacșu!

Bogdan NEACȘU, dir. gen. al CEC Bank

Creditele Mari se aprobă la Centrală

Sucursalele și agențiile CEC primesc la început de an fiscal un TARGET personalizat, pentru fiecare produs bancar CEC.

Șefii de Sucursală sau de Agenții care nu ating TARGETUL sunt schimbați din funcție sau, în cel mai bun caz pentru ei, declasificați salarial.

Directorii de Sucursale și Agenții portejați de Grupul Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei sunt sfătuiți să comită fapte penale cu premeditare: să acorde credite foarte mari unor firme care NU vor putea să tragă ratele.

Evident, cei care ar trebui să supravegheze și să intervină în stoparea fraudei sunt exact membrii Grupului Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei.

Creditele Mari se aprobă la București. Conform Raportului de Transparență pe 2018, CEC Bank are mai multe Comitete, care se ocupă cu

 • aprobarea creditelor,
 • administrarea riscurilor,
 • valorificarea activelor (a creditelor neperformante)
 • restructurarea creditelor.

În toate cele 4 Comitete foarte importante se regăsesc cel puțin TREI dintrei cei care formează Grupul Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei.

ATENȚIE! Dintre directori, doar NAE, directorul Rețelei CEC, NU se regăsește printre membrii acestor Comitete responsabile de CREDITE! Nae NU semnează NICIODATĂ un CREDIT!

Credit pentru TARGET

Am numit această fraudă bancară „Metoda Romcapital” – după numele firmei care „a solicitat” un credit.

Metoda Romcapital a fost pusă în practică la Sucursala Timișoara, în 2016, de către directorul Marcel Tolomei – protejatul Lucicăi Popa. Metoda a fost dezvoltată de Costi Vartolomei, în 2018 și 2019, și este pregătită pentru a fi pusă în scenă și în 2020, de actualul director Mia Bogojel.

Iată efectele ilegalei Metode Romcapital:

 • împrumutul se prinde în bugetul sucursalei, ca o mare realizare – credit de milioane de euro!
 • sucursala își atige TARGETUL;
 • creditul nu devine unul neperformant – nu s-au tras ratele;
 • fondurile blocate prin contract pot fi deblocate după ce câteva rate NU s-au tras sau după ce a fost prins în bilanțul sucursalei, prin rezilierea contractului;
 • anul următor, aceeași firmă „amică” va primi un nou credit sau, după caz, o prelungire a ceditului pe care nu l-a tras în anul precedent și pe care NU-l va trage NICIODATĂ.
 • roata Metodei Romcapital se poate învârti la infinit, chiar și atunci când se schimbă firma „amică”!

Metoda Romcapital

Pentru procurorii care vor dori să cerceteze „speța” Metoda Romcapital, SECUNDA prezintă etapele împrumutului primit de societatea timișoreană Romcapital, administrată de Mircea Botta.

Deși,  la depunerea actelor pentru creditare, compania Romcapital genera multe semne de întrebare legate de solvabilitate, în 2016, Marcel Tolomei, directorul de atunci al Sucursalei CEC Timișoara, a aporbat creditul, cu susținerea de la Centru a vicepreședintelui Lucica Mihalea Popa.

De fapt, spre bucuria creditorului inițial Alfa Bank, CEC l-a preluat cu mare pompă pe clientul Romcapital, oferindu-i o facilitate mai mare, pentru o nouă investiție lângă cea inițială.

N.B. Al doilea credit s-a înregistrat pe rezultate, dar acestea nu s-au utilizat niciodată.

Mircea Botta – Romcapital

Povestea unei metode!

Ei bine, din 2016 și până în prezent, în interiorul creditelor CEC-Romcapital

 • s-au făcut multiple acte adiționale,
 • s-au dat aprobări de prelungire,
 • s-a schimbat tema de utilizare a creditului.

Efectul? Creditul NU s-a tras.

Mai mult, în acești ani, Romcapital s-a confruntat:

 • cu litigiile cu Primăria Timișoara și cu Institutul de Sudură;
 • cu mari probleme financiare și cu incapacitatea de a plăti ratele la zi
 • cu Insolvența.

Dar, pentru șefimea CEC, tot setul de probleme financire și juridice ce sugruma Romcapital nu a contat. A contat doar ca oamenii Grupului Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei să-și atingă TARGETUL.

Cladirea Romcapital: Nu se lucrează!

Contaminarea!

În 2018, Romcapital „a propus” o noua prelungire și majorare. În septembrie 2018, noul director al Sucursalei Timișoara e dus din Iași, după ce a bătut o femeie. Costi Vartolomei, demarează multiple întâlniri individuale.

Cu susținerea de la Centru a directorului pentru Credite Mari, Laura Mihai, în secret față de anagajații Sucursalei Timișoara, Vartolomei a întocmit o nou analiză pentru utilizarea creditului.

Din cauză că Romcapital NU s-a abătut de la stilul său defectuos de plată, a intrat în vizorul Direcției de Risc CEC. Pentru a potolit spiritele, la propunerea directoarei Laura Mihai, a fost tăiată limita pe Romcapital.

N.B. Să nu ne lăsăm păcăliți de aparențe: deși pare că a fost o măsură de reducere a riscului, decizia lui Mihai a avut la bază interesele conducerii CEC de a poza în fața BNR ca fiind o BANCĂ viabilă. De fapt, șefimea CEC s-a temut să nu apară în scriptele BNR cu provizioane atât pe Romcapital, cât și pe o altă firmă din grupul Romcapital, Gordys Travel; pentru că, prin contaminare, ar fi avut o expunere mai mare.

Trio malefic!

La începutul lui 2019, după alte vizite le„în mare secret” ale trio-ului Popa-Mihai-Vartolomei la sediul Romcapital, „s-au făcut demersuri” necesare reaprobării cu o sumă majorată la câteva milioane de euro; creditul s-a aprobat, iar Vartolomei și-a atins TARGETUL!

Cu toate acestea, nici acum creditul NU s-a tras. De data aceasta, din cauza insolvenței, a lipsei autorizației de construire și a situației litigioase în care se afla Romcapital.

N.B. Societatea Romcapital este restant continuu, în condițiile în care obligația ei lunară de plată a fost într-o perioadă de grație, când a fost rugată să achite o suma simbolică, de exact 8 ori mai mică decât rata, pe care NU a achitat-o!.

Romcapital – unde nu sunt clienți, nu sunt chirii, nu sunt nici bani pentru ratele CEC

TARGETUL  salvează turma turbată!

Ciudățenia acestei tranzacții costisitoare pentru CEC constă nu doar în reaprobarea creditului de milioane de euro, ci în reaprobarea unor sume mult mai mari, în condițiile în care:

 • Prudențialitatea bancară învățată în abecedarul creditelor spune că trebuie executat clientul;
 • Situația clientului era și este într-un declin mult mai mare decat în faza inițială (vezi fotografiile, care demonstrează că Romcapital NU încasează chirii – lucrări în același stadiu din 2017).

Pentru a încerca să diminueze impactul neplății sumei modice, directorul Vartolomei a amânat repetat ratele.

În 2020, la o privire atentă pe site-ul FNGCIMM, găsim Romcapital cu o solicitare de garantare de câteva milioane de eruo!

Aici, apar mai multe întrebări directe pentru Mia Bogojel – actualul director al Sucursalei declasificate și decimate -, adresate de către cei 23 de angajați concediați ilegal în data de 18 mai:

 • La fel ca Tolomei și Vartolomei, și dumneavostră, doamnă Bogojel, vreți să vă atingeți TARGETUL dând un credit clientului Romcapital?
 • Una dintre condițiile de eligibilitate este ca solicitantul să NU aibă întârzieri la rate. Într-o atare situație, de ce ați aprobat și trimis la București acest dosar care stă în acte mult mai prost?
 • Prin eliminarea celor 23 de oameni v-ați asigurat linia directă și necondiționată cu „tovarășii” de la București și obediența față de cel care v-a angajat (Nae), în condițiile în care nu mai aveați zile la Unicredit, fostul dumneavoastră angajator?

Apropo! Comisionul de analiză a creditelor Romcapital a fost încasat de CEC Bank? Sau…

Dosar Penal

După cum bine se observă, rezultatele Sucursalei CEC sunt doar pe hârtie, ca să dea bine în rapoartele pentru BNR și în bugetul băncii – fiind folosite de Nae pentru a acorda prime și avansări lacheilor Vartolomei și Bogojel.

Tabloul de mai sus arată măsura managerilor Vartolomei și Bogojel, precum și execuția celor 23 de angajați la ordinului Grupului Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei.

Știm că la Timișoara se face predarea arhivei; SECUNDA pune patru întrebări de câte 100 de puncte fiecare pentru Grupul Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Mihai, Huțanu și Onofrei:

 • De ce directoarea Mia Bogojel ține sub cheie dosarul de creditare Banat Real Estate și îl arhivează personal, nepermițând accesul la dosar nici măcar subalternilor fideli, până la „executarea” celor 23 de angajați?
 • De ce dosarul de creditare Banat Real Estate a stat încuiat și bine păzit de Costi Vartolomei, Daniel Cionca și acum de Mia Bogojel?
 • De ce nu a fost arhivat ca orice client?
 • Știți motivul?

Întrebări pertinente

În continuare, SECUNDA vă oferă câteva întrebări adresate șefimii CEC de către cei 23 de angajați concediți abuziv din Sucursala CEC Timișoara:

 • „Domnule Neacșu, cu toate că din prima lună de când v-ați instalat ca președinte al CEC ați fost informat de situația reală de la Sucursala Timișoara, pe toate canalele, de fiecare dată ați aprobat și reaprobat acest dosar. Oare când ați semnat decizia de concediere nu v-a mustrat conștiința că premeditat condamnați 23 de oameni nevinovați?
 • Am obervat că, în timp ce tratați cu spatele pe toată lumea ce vă informa corect, ați acceptat fără să clipiți tot ce vă spune NAE despre ilegalitățile care au loc la Sucursala Timișoara. De ce vă este așa frică de NAE?
 • Fără nostalgie, vă amintim de vizita făcuta la Timișoara, în care ați promis tuturor angajaților că nimeni nu va fi concediat. Atât de puțin reprezintă cuvântul dumneavoastră, domnule Neacșu?
 • În această situație, ne vedem obligați să-l credem pe Nae. De ce? Pentru că, în vizita pe care a făcut-o la Timișioara după dumneavostră, ne-a spus că ne dă afară și că nu-l interesează ce spune Neacșu. Cu ce vă are la mână? De ce nu-l denunțați la Parchet pentru faptul că vă șantajează?
 • Vedem cu toții cum, în CEC, mai mulți incompetenți cu apucături bolșevice, ca Vartolomei și Bogojel, își ating TARGETUL folosind credite false. Domnule Neacșu, nu le-ați destăinuit din experiența dumneavostră căpătată în cadrul altor bănci prin care ați trecut, cum se face un TARGET sănătos? S-au v-ați predat lui Nae?!

Astăzi, noi, cei 23 de angajați concediați abuziv din Sucursala CEC Timișoara, supunem atenției angajaților CEC din toată țară următoarea ecuație:

NAE > NEACȘU

VA URMA

Citiți și…

Episodul 22. DOCUMENT. 23 de angajați CEC, concediați printr-o MANEVRĂ ce încalcă grosolan Codul Muncii!
Episodul 21, Armaghedonul CEC. Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei au distrus Sucursala Timișoara dând afară 23 de angajați!
Episodul 20, Armaghedonul CEC. NAE are FEUDĂ! Neacșu și Cinteză îl protejează!
Episodul 19, Armaghedonul CEC Bank. DOCUMENT! Neacșu a încasat o Nesimțită Primă de Paști de 10.000 de euro!
Episodul 18, Armaghedonul CEC. Mirela Călugăreanu are o sinecură de 100.000 de euro din bani publici!
Episodul 17, Armaghedonul CEC. Rapoartele lui Chelu: Șefi de filială comit abuzuri în formă continuată!
Episodul 16, Armaghedonul CEC. DOCUMENTE. Rapoartele directorului Chelu de la Antifraudă, bombă cu fitil penal!
Armaghedonul CEC nu există la Antena 3! În schimb, Hellvig, Coldea și Goga&Pintea transmit MESAJE!
Episodul 15, Armaghedonul CEC. O făcătură de AUDIT pentru salvarea binomului Vartolomei & Bogojel!
Epsiodul 14. SECUNDA, în numele regretatului Bota, a oferit ajutorul umanitar solicitat de Onofrei. Așteptăm DONAȚII și din partea șefimii CEC!
Episodul 13. Angajații CEC Timișoara vorbesc liber despre Vartolomei, Bogojel, Ciolocoi, Cionca, Tașcă, Idu, Stănoiu și Sas!
Episodul 12, Armaghedonul CEC. Zi de zi, Onofrei și Zaharia devalizează Fondul Sindicatului CEC!
Episodul 11, Armaghedonul CEC. Lichelismul și lăcomia sindicalistei Onofrei
UPDATE! Liviu Bota a încetat din viață. Episodul 10. Armaghedon CEC: Năucitoarele întrebări adresate lui Nae „Hărțuitorul”

Episodul 9. Pentru Neacșu, Popa și Nae: Scrisoarea lui Bota care a declanșat Armaghedonul CEC!
Episodul 8, Armaghedonul CEC. Debandadă și amenințări la banca de stat aflată sub protectoratul lui Neacșu!
Episodul 7. DOCUMENTE! Mavrodin și Neacșu încalcă legea ca să-i protejeze pe corupții din CEC!
Episodul 6. DOCUMENTE CEC! Incredibila avere dobândită de Lucica Mihaela POPA numai din BANI PUBLICI: 6,8 milioane de lei!
Episodul 5. NESIMȚIRE pe bani publici! Leafă 30.000 de euro pe cap de șef de CEC!
Episodul 4. DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!
Episodul 3. Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!
Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”
Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!
1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv