Episodul 29, Armaghedonul CEC!

Ioana Onofrei, escroaca pensionară reangajată ca să fie președintele Sindicatului CEC, se face astăzi că luptă pentru binele angajațiilor în fața Grupului de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei… din care însă face parte!

În Episodul 28 am arătat cum lacomul Grup de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei refuză, de două luni, să le mărească cu 4% salariile angajaților. Ca să le fie DOAR lor bine, prin încălcarea propriilor semnături puse pe „Convenția CEC 2020”, șefii CEC sacrifică bunăstarea a 6.000 de salariați!

De fapt, Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei, care conduce de facto banca deținută 100% de stat, refuză să respecte legea și NU mărește salariile angajaților CEC cu 4%, ca să nu-și diminueze propriile bonusuri de sfârșit de an!

Astăzi vă arătăm cum o prevedere din „Convenția CEC 2020” îi dă numitului Bogdan Neacșu puteri de patron și cum Ioana Onofrei, bătrâna pensionară care a fost reangajată în CEC de directorul Cristian “Hărțuitorul” Nae, ca să rămână președintele Federației Sindicatelor din CEC, are anunțată astăzi o întâlnire cu șefimea, prin care se face că apără interesele angajaților.

Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei

Salariul lui Neacșu este de 57 de ori mai mare decât al unui angajat obișnuit al CEC!

Dar, înainte de a intra în subiectele de astăzi, ca să înțelegeți mai bine starea de fapt legată de discrepanța uriașă dintre salariile șefilor și ale angajaților obișnuiți din CEC, bancă deținută 100% de stat, iată o comparație între efortul bugetar pentru susținerea acestor două categorii de „bancheri”:

Efortul bugetar al CEC pentru a-i plăti salariul de 16.600 de euro lui Bogdan Neacșu este, cu tot cu contribuții la stat, de circa 30.000 de euro pe lună!

Așadar, pentru ca directorul Bogdan Neacșu să plece acasă cu 81.862 de lei pe lună, banca 100% de stat depune un efort financiar de 143.085 lei, adică 29.457 euro!

Simultan, pentru un simplu angajat plătit conform „Convenției CEC 2020”, banca îl trimite acasă cu 1.413 lei și se opintește pentru el cu 2.403 lei pe lună, adică 497 euro.

Ca să fie și mai clară distanța inechității salariale dintre Bogdan Neacșu și un angajat, iată calculele:

În primele 9 luni ale Anului Pandemic 2020, Bogdan Neacșu a încasat 151.677 euro!

În aceeași perioadă, un angaja obișnuit al CEC a plecat acasă cu 2.619 euro!

Efortul bugetar al CEC pentru a-i plăti unui angajat obișnuit salariul GARANTAT de… 291 de euro pe lună 

Se observă, astfel, că pentru a susține 10 salarii brute de baștani – circa 100.000 de lei pe an -, CEC trebuie să plătească echivalentul a peste 400 de salarii brute obișnuite în banca 100% de stat!

De aceea, la CEC, circa 5.000 de angajați dintre cei 6.000 au salariul de maxim 1.900 de lei „în mână”, iar Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei refuză să le majoreze cu 4%! Ca nu cumva să depășească plafonul maxim de salarizare și, în atare condiții, șefimea să fie obligată să-și diminueze veniturile astronomice!

„Convenția CEC 2020” a fost semnată în 19 decembrie 2019 de unii dintre membrii Grupului de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei.

Sub semnăturile din partea CEC Bank ale următorilor:

  • Bogdan Neacșu – director general,
  • Lucica Popa – prim-vicepreședinte,
  • Elena Huțanu – director Resurse Umane,
  • Cristian Nae – director DART,
  • Gabriela Chelu – director Antifraudă și Control,
  • Iuliana Iorga – director Dep. Juridic,
  • Ana-Maria Jecan – șef serviciu Personal

… și prin iscăliturile reprezentanților salariaților

  • Ioana Onforei – președinte Sindicat,
  • Victor Cîrțînă – vicepreședinte Sindicat

s-a decis, printre altele, modalitatea de majorare a salariiilor celor 6.000 de angajați ai băncii ce este deținută 100% de stat prin intermediul Minsterului Finanțelor.

Studiind Convenția semnată de majoritatea Grupului de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei am descoperit că, la Articolul 30, punctul 2, la ultimul alineat i se oferă directorului general Bogdan Neacșu PUTERI inimaginabile pentru un angajat la stat față de subalternii săi!

Iată ce drept de „viață și de moarte” are numitul în funcția de director Bogdan Neacșu, față de TOȚI angajații băncii deținute 100% de stat:

„Totodată, angajatorul (Directorul General – Președinte al Comitetului de Direcție) poate acorda salariaților și alte majorări salariale individuale, colective sau prime, după caz.

Ați citit bine! Bogdan Neacșu a reușit să-și treacă în „Convenția CEC 2020” această prevedere de PUTERE care umilește 6.000 de angajați, cu ACORDUL liderilor de sindicat, în frunte cu Ioana Onofrei, escroaca pensionară reangajată la CEC.

Este, dacă vreți, o prevedere ce face din Bogdan Neacșu un ZEU pe bani publici și care demonstrează cum ASERVIREA angajaților față de Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei a fost „legalizată” prin „Convenția CEC 2020”.

Ești supus, ascultător și faci ce ți se spune fără să comentezi, așa cum scria negru pe alb Liviu Ivan, șeful de la CEC Tg-Jiu – “…la CEC e ca la Armată, ordinul nu se discută, se execută” –, primești o mărire de salariu personalizată și o primă preferențială, chiar din partea „șefului cel mare”, directorul general Bogdan Neacșu.

Nu ești supus și îți ceri drepturile bănești, primești amenințări, avertismente și, la nevoie, ești hărțuit profesional până cedezi psihic și îți ceri pensionarea anticipată sau îți dai demisia. 

Șefii sun șefi și pe bani publici

Dar dacă ați privit cu atenție facsimilul de mai sus din „Convenția CEC 2020”, ați citit o altă prevedere specială: șefii sunt mai egali decât angajații! Iat-o:

Pentru salariații cu funcții de conducere din Centrală (…) și directorii, directorii adjuncți din sucursale, procentele de majorare vor fi stabilite prin decizia Comitetului de Direcție…

Dar din cine este compus Comitetului de Direcție? Ați ghicit! Din Bogdan Neacșu, Lucica Mihaela Popa și Mirela Iovu, adică trei din cei șapte care alcătuiesc Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei.

Aceste două prevederi, precum și condițiile ce trebuie îndeplinite de angajați ca să poată primi și majorări de salarii prin partea variabilă – foarte dependente de ce zice șeful direct și cel de sucursală și supus total față de arbitrajul Resurselor Umane unde șefă este Elena Huțanu, membra Grupului! – fac din șefimea CEC un veritabil „bulibașă” al bănci deținute 100% de stat.

După cum lesne se poate vedea din condițiile arbitrare intenționat impuse de șefii CEC pentru a se acorda mărirea de salariu variabilă, rezultă că „se califică” doar angajații acoliți ai Grupului de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei.

Condițiile manipulatoare pentru majorarea salarială variabilă

Mârșăvia lui Onofrei

Așa cum am mai scris, pe 3 septembrie, la două luni de la depășirea termenului specificat clar în „Convenția CEC 200” de creștere cu 4% a salariilor tuturor angajaților băncii, directorul Bogdan Neacșu a anunțat că nu se mai respectă această prevedere, deși se angajase prin semnătură să o… RESPECTE!

A doua zi, pe 4 septembrie, după ce toți cei 6.000 de angajați ai CEC au aflat că Neacșu nu dă doi bani pe propria-i semnătură și nu are de gând să-i respecte pe salariați, escroaca pensionară reangajată, Ioana Onofrei, președinta Sindicatului CEC, s-a băgat în seamă și a trimis pe Intranetul băncii mesajul în care anunța că, pe data de 16 septembrie, toți liderii de sindicat din teritoriu sunt chemați la București pentru a se întâlni cu șefimea CEC.

Vrăjeala lui Onofrei – cum se face că muncește pentru angajați

De ce este intervenția escroacei Ioana Onofrei o vrăjeală sinistră? Pentru că ea le cere liderilor din teritoriu să vină cu un mandat din partea membrilor lor de sindicat. Adică, Onofrei le-a cerut liderilor locali să facă adunări cu sindicaliștii și să le ceară să voteze un mandat legat de anulata mărire de salariu de 4%.

Or, din informațiile nostre, nu s-au ținut ședințe sindicale în teritoriu și nici în București. Așadar, programata întâlnire de astăzi la sediul CEC dintre reprezentanții angajaților și șefimea CEC este doar un joc de gleznă, o sinistră manipulare cu mandate false, pusă la cale de Grupul de Interese Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei!

P.S. De ce o catalogăm pe Iona Onofrei drept escroacă? Citiți episoadele 12 și 24 și ne veți da dreptate. Așteptăm ca și magistrații Procurorului General al României, Gabriela Scutea, să înțeleagă ilegalitățile comise de Ioan Onofrei și să deschidă un dosar penal pentru fraudarea Fondului Sindicatului CEC!

VA URMA

Citiți și…

Episodul 28, Armaghedonul CEC. DOCUMENTE! 9 șefi CEC „fac ceva maro” pe propriile semnături și comit fapte penale!
Episodul 27, Armaghedonul CEC! Guvernul a aprobat propunerea lui Cîțu: Mirela Călugăreanu, șefă la ANAF și președinte CA al CEC Bank!
Episdoul 26, Armaghedonul CEC. DOCUMENT INTERN! CEC este Unitatea Militară a Grupului NPIMNHO!
Episodul 25. Ileana Brăilă câștigă procesul împotriva hărțuirii profesionale practicate de șefimea CEC!
Episodul 24, Armaghedonul CEC. DOVADA că președinta Onofrei a devalizat Fondul Sindicatului CEC!
Episodul 23, Armaghedonul CEC. Fals în Acte Publice cu împrumuturi care NU se trag! Rezultatele CEC, neautentice!
Episodul 22. DOCUMENT. 23 de angajați CEC, concediați printr-o MANEVRĂ ce încalcă grosolan Codul Muncii!
Episodul 21, Armaghedonul CEC. Neacșu, Popa, Iovu, Nae, Huțanu, Mihai și Onofrei au distrus Sucursala Timișoara dând afară 23 de angajați!
Episodul 20, Armaghedonul CEC. NAE are FEUDĂ! Neacșu și Cinteză îl protejează!
Episodul 19, Armaghedonul CEC Bank. DOCUMENT! Neacșu a încasat o Nesimțită Primă de Paști de 10.000 de euro!
Episodul 18, Armaghedonul CEC. Mirela Călugăreanu are o sinecură de 100.000 de euro din bani publici!
Episodul 17, Armaghedonul CEC. Rapoartele lui Chelu: Șefi de filială comit abuzuri în formă continuată!
Episodul 16, Armaghedonul CEC. DOCUMENTE. Rapoartele directorului Chelu de la Antifraudă, bombă cu fitil penal!
Armaghedonul CEC nu există la Antena 3! În schimb, Hellvig, Coldea și Goga&Pintea transmit MESAJE!
Episodul 15, Armaghedonul CEC. O făcătură de AUDIT pentru salvarea binomului Vartolomei & Bogojel!
Epsiodul 14. SECUNDA, în numele regretatului Bota, a oferit ajutorul umanitar solicitat de Onofrei. Așteptăm DONAȚII și din partea șefimii CEC!
Episodul 13. Angajații CEC Timișoara vorbesc liber despre Vartolomei, Bogojel, Ciolocoi, Cionca, Tașcă, Idu, Stănoiu și Sas!
Episodul 12, Armaghedonul CEC. Zi de zi, Onofrei și Zaharia devalizează Fondul Sindicatului CEC!
Episodul 11, Armaghedonul CEC. Lichelismul și lăcomia sindicalistei Onofrei
UPDATE! Liviu Bota a încetat din viață. Episodul 10. Armaghedon CEC: Năucitoarele întrebări adresate lui Nae „Hărțuitorul”

Episodul 9. Pentru Neacșu, Popa și Nae: Scrisoarea lui Bota care a declanșat Armaghedonul CEC!
Episodul 8, Armaghedonul CEC. Debandadă și amenințări la banca de stat aflată sub protectoratul lui Neacșu!
Episodul 7. DOCUMENTE! Mavrodin și Neacșu încalcă legea ca să-i protejeze pe corupții din CEC!
Episodul 6. DOCUMENTE CEC! Incredibila avere dobândită de Lucica Mihaela POPA numai din BANI PUBLICI: 6,8 milioane de lei!
Episodul 5. NESIMȚIRE pe bani publici! Leafă 30.000 de euro pe cap de șef de CEC!
Episodul 4. DOCUMENTE! „Mucoasele” spulberă ingineria financiară a „zeilor” CEC!
Episodul 3. Primarul Popa și afaceristul Dunca sunt implicați în conjurația creditului de 4 milioane de euro de la CEC!
Episodul 2 – Armaghedon CEC! Prin Vartolomei, și Timișoara e cu Nae „Hărțuitorul”
Episodul 1. Armaghedon cu hărțuiri sexuale și corupție, la CEC!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version